Mazlum Abdi: Saldırı olursa sonucunu Türkiye değil biz belirleyeceğiz

img

HABER MERKEZİ - QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin fırsat bulması halinde bölgeye saldıracağını belirterek, “3 yıldır savaş noktasında hazırlıklarımız var. Türk devleti saldırırsa bunun sonucunu onlar değil, biz belirleriz.” dedi.  

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditleri ile bölgeye dönük saldırılara dair basın toplantısı düzenledi. Abdi, Türkiye'nin fırsat bulması halinde bölgeye saldıracağını belirtti. Yaklaşık 2 ay önce Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırı tehdidinde bulunduğunu hatırlatan Abdi, tehditlerini sürdüren Türk devletinin, askeri olarak da Til Rifet ve Minbic'te güçlerini toplayıp saldırıya hazırlandığını söyledi. Abdi, “İnanıyoruz ki Türk devleti saldırıların fırsatını bulmadığı için ertelenmiş. Fırsat bulduğunda bu saldırıya başlayacaktır. Son hazırlıkların yapıyorlar. Türk devleti saldırıların gerekçesi olarak 17 ve 22 Ekim tarihlerinde imzalanan ateşkes anlaşmalarını yerine getirmediğimiz bahanesini öne sürüyor. Bu ittifaka baktığımızda uymayanın ve ihlallerde bulunanların Türk devleti olduğunu görebiliriz” diye konuştu.  
 
‘DAİŞ İÇİN GÜVENLİ BÖLGE’
 
Geçen ay bin 360 kez bölgelerine saldırı yapıldığını kaydeden Abdi, 7 kez drone saldırısı ile 6 sivilin şehit düştüğünü ifade etti.  İşgal bölgelerinin DAİŞ'e güvenli bölge olduğuna dikkat çeken Abdi,  “Ebubekir Bağdadi gibi birçok DAİŞ lideri bu bölgelerde düzenlenen operasyonlarda öldürüldü. Bu, anlaşmaya kimin uymadığını gösteriyor. Anlaşmaya uyduğumuzu rahatça söyleyebiliriz. Güçlerimiz 32 km geri çekildi ve Suriye rejim güçleri konumlandı. Güçlerimizin ateşkes ittifakına uymadığını söylemesindeki amaç, Suriye'yi parçalamak ve çözümü engellemektir” dedi. 
 
‘SALDIRIYI DURDURMAYA ODAKLANDIK’
 
Bu saldırıların önünü almak için birçok çalışma yürütüldüğünü belirten Abdi, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkesi bu saldırıların önünü almaya çağırdık. 2018-2019'daki gibi bir süreç değil. Birçok ülke resmi olmasa da Türk devletinin bu saldırılarına karşı tutumu sahibidir. Uluslararası Koalisyon ve ABD'nin bazı tutumları var ancak bu saldırıları durdurma noktasında yeterli değildir. Tüm gücümüz Türk devletinin saldırılarını durdurma noktasında odaklanmıştır. Bu da DAİŞ'le mücadeleyi etkileyecektir. Bu tarz saldırılar olursa DAİŞ'le ortak mücadeleyi koruyamayız. DAİŞ de büyük bir saldırıya hazırlanıyor. Bu konuda elde ettiğimiz bilgilere göre böyle bir plan var.”
 
‘TÜM SURİYE’NİN SAVAŞI OLUR’
 
Rusya ile yaptıkları son görüşmelerde Suriye ordusunun Minbic ve Til Rifet bölgelerindeki varlığı konusunda gelişmenin olduğunu belirten Abdi, “Şimdiye kadar tüm çabalarımız bölgenin yeni bir savaşa sürüklenmemesidir. Türk devleti saldırmakta ısrarcı olursa buna karşı güçlü girişimlerimiz olur. 3 yıldır savaş noktasında hazırlıklarımız var. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'den tecrübeler aldık. Askeri kuvvetimiz bugün daha güçlüdür. Türk devleti saldırırsa bunun sonucunu onlar değil, biz belirleriz. Bu kez Kürtler ve QSD'nin savaşı olmaz, tüm Suriye'nin savaşı olur. Suriye topraklarının işgal edilmesini istemeyen herkesin savaşı olur” diye konuştu. 
 
‘HEP BİRLİKTE DİRENMELİYİZ’
 
Herkese çağrı yapan Abdi, “Halkımız da gücünün yanında olmalıdır. Hep birlikte direnmeliyiz. Sonuna kadar halkımızla birlikte mücadele edip ve bu savaşı bitireceğiz. Saldırı tüm Kuzey ve Doğu Suriye'nin saldırısı olur. Herkes bunda yer almalıdır. Bu herkesin görevidir. Herkes yurtseverlik görevini yerine getirmelidir” dedi.