Tutuklu yakınlarından siyasetçilere çağrı: Kanunlarınıza sahip çıkın

img
DİYARBAKIR -  Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınları, siyasetçilere kanunlara sahip çıkması yönünde çağrı yaparak, “Hakkımızı savunmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. 
 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 248’inci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Nöbete, Tevgera Jinên Azad (TJA),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),  Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır 78'liler Derneği, Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi. 
 
Nöbette konuşan tutuklu yakını Herdem Merwanî, eylemlerinin dokuzuncu ayında olduğunu hatırlatarak, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere henüz hiçbir yetkilinin taleplerini dinlemek için kendileri ile iletişime geçmediğini belirtti. 
 
“Cezaevlerinde hak ihaleleri yokmuş gibi sessiz kalıyorlar” diyen Merwanî, her gün taleplerini haykırmaya devam edeceklerini söyledi. 
 
'SESİMİZE SES VERİN'
 
Merwanî, "Bizler insan haklarını savunuyoruz. Bundan kaynaklı da vicdan sahibi olan herkesin sesimize ses vermesi gerekiyor. Tutsaklar cezalarını bitirmelerine rağmen; infazları yakılıyor ve tahliyeleri engelleniyor. Bizler, Kürtler olarak bu toprakların sahipleriyiz ve hakkımızı savunacağız. Türkiye'deki siyasetçiler kanunlarına sahip çıksın" diye belirtti. 
 
Açıklama, "Bijî berxwedana zindana", “Hak, hukuk, adalet” sloganları ve alkışlarla son buldu.