Ferit Şenyaşar: Yetkililerden adım atmalarını bekliyoruz

img
URFA - Adalet Nöbeti'nde konuşan Ferit Şenyaşar, "Haklı olmak yetmiyor. Biz bir an önce devlet ve yargı yetkililerinden hukuki adım atılmasını bekliyoruz" dedi.
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 501'üncü gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar’ın rahatsızlığı sebebiyle gelemediği nöbeti, oğlu Ferit Şenyaşar sürdürdü. 
 
'HAKLI OLMAK YETMİYOR'
 
Nöbetlerini ısrarla sürdürdüklerini ifade eden Şenyaşar, “Başlattığımız nöbetle birlikte devlet de hükümet de, bizim davamızda haklı olduğumuzu kabul etti. Haklı olmak yetmiyor. Biz bir an önce devlet yetkilileri ve yargı yetkililerinden hukuki adım atılmasını bekliyoruz” dedi. Şenyaşar, “Kardeşimin tutukluluğundan dolayı anne her gün adliye önünde feryat ediyor. Bu hukuksuzluğu bir an önce giderin, biz de bir an önce normal hayatımıza dönmek istiyoruz” diye konuştu.
 
'GEREĞİNİ YAPIN'
 
Aile sanal medya hesabından, “Tam 500 gün geride kaldı. Türkiye hukuk devleti ise hukuk devletinin gereğini yapmasından başka talebimiz yoktur” mesajını paylaştı.