Çatışmalarda 3 asker, 4 korucu yaşamını yitirdi

img
HAKKARİ - Türkiye'nin Zap, Avaşîn ve Metina bölgelerindeki saldırıları devam ederken, dün çıkan çatışmalarda 3 asker ve 4 korucunun yaşamını yitirdiği belirtildi. 
 
Türkiye’nin, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ortaklığıyla 17 Nisan'da Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Zap, Avaşîn ve Metina alanlarına yönelik başlattığı saldırılar sürerken, dün bölgede yaşanan çatışmalarda 1 astsubay, 2 uzman çavuş ile 4 korucu yaşamını yitirdi. Çatışmada çok sayıda asker ve korucunun ise yaralandığı belirtildi. 
 
KORUCULARIN İSİMLERİ
 
Çatışmalarda yaşamını yitiren korucuların Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bêtkar köyü nüfusuna kayıtlı, Veysi Sebik, Kemal İmece, Bülent Vermez, Avni Demir  oldukları öğrenildi.
 
 
Bölgede hala yoğun çatışmaların yaşandığı öğrenilirken, asker cenazelerinin DE Çukurca’da bulunan Serê Sêvê Sahra Hastanesi’ne getirildiği belirtildi. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından aileleri teslim edilmesi bekleniyor.
 
HASTANE ABLUKAYA ALINDI
 
Bu arada Hakkari Devlet Hastanesi çevresi polisler tarafından ablukaya alınırken, acil servisin ise hasta kabulü yapmadığı belirtildi.