Kilise çıkışında ölümle tehdit edildiler

img
DİYARBAKIR - Sur’da bulunan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret eden 3 kişi ölümle tehdit edildiklerini belirterek karakola şikayette bulundu. 
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Lalebey sokakta bulunan Meryem Ana Kilisesi’ni (Mor Yakup Kilisesi) ziyaret eden 3 kişi, kilise çıkışında ölümle tehdit edildi. 21 Haziran günü, Sur’daki tarihi mekanları ziyaret eden Süleyman Yıldırım, Hatip Yıldırım ve Nevzat Çınar Meryem Ana Kilisesi’ni de ziyaret etti. Ziyaret sonrası kiliseden ayrılan 3 kişi, dışarıda “kiliseye gitmeyin, yoksa sizi öldürürüz” şeklinde tehdit edildi. 
 
Ajansımıza ulaşan Süleyman Yıldırım, yaşadıklarını anlattı. Dün akşam saatlerinde kiliseyi ziyaret ettikten sonra, dışarı çıktıklarını söyleyen Yıldırım,  “Kilisede 45 dakika kadar kaldıktan sonra tekrar aynı güzergah üzerinden ana caddeye doğru yürürken, 2 erkek şahıs karşımıza çıktı. Şahıslardan biri sakallı, koyu renk şalvar tipi kıyafet giyen, kafasında siyah takke olan biriydi. Diğer şahıs da siyah renk kıyafetli bir şahıstı. Bize hitaben ‘Kilisede ne işiniz var, Müslüman değil misiniz siz?’ dedi. Bu kişilerin soruları üzerine, ‘Belki değilimdir’ şeklinde yanıt verdim” diye anlattı. 
 
SİLAHLA TEHDİT EDİLDİ 
 
Daha sonra bu şahıslardan birinin kendisine belindeki silahı göstererek, “Gitmeyin bu kiliseye, sizi öldürürüz” şeklinde ölümle tehdit ettiğini belirten Yıldırım, “Elini beline atarak silahını bize gösterdi. Şahsın yanındaki arkadaşı onun elini tutarak ‘Dur bir şey yapma’ dedi. Şahısta elini silahtan çekti” diye konuştu. 
 
Daha sonra Sur’da bulunan Çarşı Polis Merkez Amirliği’ne gittiğini anlatan Yıldırım, 2 şahıs hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.