Köylerine gidemeyen Bradostlular: Hükümet tavır almalı

img
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin bombardımanları nedeniyle köylerine gidemediklerini belirten Bradostlular, bölgesel hükümetin TSK’nin bölgeden çıkartılması için tavır alması gerektiğini ifade etti. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Hewlêr’in Soran İdaresi yönetimindeki Bradost alanındaki köyler, Türkiye tarafından 5 yıldır sürdürülen saldırılarda bombalanıyor. Yapılan saldırılarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği bölgede yurttaşlar tedirgin. RojNews’e konuşan yurttaşlar, Türkiye’nin bombardımanı nedeniyle bölgeye gidemediklerini belirtti. 
 
TARIM VE HAYVANCILIK ETKİLENDİ
 
Bölgeden Eşqi Teha isimli bir yurttaş, “Türk ordusunun bölgeye asker konuşlandırması ve bombalamaları nedeniyle durumumuz çok kötü. Bradost’un köyleri her gün Türk ordusu tarafından bombalanıyor” dedi. Saldırılar nedeniyle insanların zarar gördüğünü ifade eden Eşqi Teha, “Buradaki yurttaşlar, Türk askerlerinin bölgeyi terk etmesini istese de bölgedeki Türk üslerinin sayısı her geçen gün artıyor. Yurttaşlar turistik yerleri ziyaret edemiyor. Ayrıca hayvancılık yapamıyorlar ve bombalamalar nedeniyle bölgenin tarımı kötü yönde etkileniyor” diye konuştu.
 
Eşqi Teha, bölge hükümetinden Türk ordusunun Bradost bölgesinden çıkarılması için ciddi bir tavır sergilemesini istedi.
 
YENİ ÜSLER İNŞA EDİLDİ
 
Bradostlu gazeteci Sirwan Sabir, “Türk ordusu 1992’den bu yana Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunuyor. Bölgemiz sınırında 30 kilometre derinlik ve 50 kilometre uzunluğa sahip bir alanda bölgemize girmiştir. Bölgedeki Hêrt ovasında, Bermize köyünde ve dağların zirvesinde onlarca askeri üs inşa etti ve geri çekilmeye hiç niyeti yok” ifadesinde bulundu. 
 
Bombardıman nedeniyle köylerine gidemediklerini ifade eden Sirwan Sabir, “Siviller her gün bombalamaların kurbanı oluyor. Bağları, bahçeleri, hayvanları telef oluyor ve kimse maddi ve manevi durumlarıyla ilgilenmiyor” dedi.