PSAKD Başkanı Atlı: Kaos derinleşince Alevilere saldırılar artıyor

img
DİYARBAKIR - Kaosun derinleştiği dönemlerde Alevilere yönelik saldırıların arttığını dile getiren PSAKD Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Atlı, saldırının tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını istedi. 
 
Ankara’da bulunan Ana Fatma Cemevi, Şah-ı Merdan Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na yönelik 30 Temmuz’da eş zamanlı saldırı yapıldı. Olaydan saatler sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı faili olduğu belirtilen A.O.K.’nin yakalandığını açıkladı. Ancak dün birçok kentte açıklama yapan Alevi örgütleri, saldırıların organize olduğu belirterek, arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını istedi. 
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Atlı, Alevi örgütlerine yönelik saldırıların sıradan olmadığını belirterek, tüm sorumluların açığa çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. 
 
KAOS DERİNLEŞİYOR
 
Bir kişi tarafından Ankara’nın farklı mahallelerinde bulunan 4 cemevine saldırının dikkat çektiğini belirten Atlı, bununla saldırının organize olduğu ihtimalinin güçlendiğine işaret etti. Kaosun derinleştiği dönemlerde Alevilere ve kurumlarına yönelik saldırıların başladığını dile getiren Atlı, "Bu saldırılar ülkedeki ortamla alakalı bir durum. Bunun altında neler çıkacağını zaman gösterecek" ifadelerini kullandı. 
 
SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI MANİDAR
 
Atlı, daha önce Alevilere ve kurumlarına yönelik saldırılar olduğunu ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklama yapması ve iktidara yakın medyanın konuya dair haber servis etmesinin manidar olduğunu dile getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayına ilişkin 81 valiliğe gönderdiği genelgenin ardından saldırının yaşanmasına dikkat çeken Atlı, “Saldırıda Cem’e hazırlık yapan dedeye sandalye fırlatılıyor ve saldırgan elini kolunu sallayarak gidiyor. Bu da ilginç" dedi. 
 
SEDAT PEKER PAYLAŞIMLARI!
 
Devlet bağlantılı suç örgütü yöneticisi Sedat Peker’in, "Cemevlerine ileri dönemlerde saldırılar olacaktır" açıklamalarını hatırlatan Atlı, “En azından bu saldırı bir meczup tarafından yapılmamıştır. Bu bile bizim için önemlidir. Bu saldırı bir kişinin yapacağı bir saldırı değildir. Bunun daha net, tüm taraflarıyla açığa çıkarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.