Sur'un 3 mahallesinde 3 aydır su akmıyor

img
DİYARBAKIR - Sur ilçesine bağlı Zeynikan, Zozinca Mezin ve Yeşilli mahallelerinde 3 aydır içme suyu akmıyor. 
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Zeynikan, Zozinca Mezin ve Yeşilli kırsal mahallelerinde Mayıs ayından bu yana içme suyu akmıyor. Mahalleliler, yaşadıkları su sorununa dair Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) başta olmak üzere yetkili kurumlara başvurduklarını ancak çözüm sağlanmadığını belirtti. Yaklaşık 150 haneli Yeşilli Mahallesi’nde tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan yurttaşlar, söz konusu su sorununun ekonomik olarak yarattığı sıkıntıların yanı sıra yaşam standardını ciddi bir şekilde düşürdüğünü, bu duruma rağmen yüksek miktarlarda su faturalarının kesildiğini paylaştı. Mahallede su sorununun yanı sıra kanalizasyon sorununun da olduğu öğrenildi. 
 
Kendi imkanlarıyla su ihtiyaçlarını karşılayan yurttaşlar, mahalleleri dışında Sur ilçesine bağlı birçok mahallede de su sorununun olduğunu, kanalizasyon borularının ciddi hasar gördüğünü söyledi. 
 
SORUN MECLİS’E TAŞINDI 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, halkın yaşadığı su sorununu Meclis gündemine taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. 
 
DİSKİ HALKI SUÇLADI
 
HDP’li Tosun’un yaşanan soruna dair iletişime geçtiği İçmesuyu İşletme Şube Müdürü İrfan Çalışkan, su sorununun bahçelerin sulanmasından kaynaklandığını savunarak, tankerlerle su gönderildiğini ileri sürdü. Ardından düzenli şebeke suyu verilemediğini öne süren Çalışkan, sorunun 15 gün sonra çözüleceğini söyledi.