‘Çözüm Biz’de’ mitingi ‘Üçüncü Yol’ çağrısı olacak

İSTANBUL - “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” mitinginin “üçüncü yol” çağrısı olacağını belirten HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, “Bu mitingle sözümüzün olduğunu ve ülkenin ana aktörü olduğumuzu hatırlatacağız” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” şiarıyla 7 Ağustos’ta Kartal’da gerçekleştireceği miting için çalışmalarını sürdürüyor. Miting öncesi kentin 39 ilçesinde milletvekilleri, parti il ve ilçe örgütü yöneticileri ile birlikte sokak sokak, mahalle mahalle gezerek mitine katılım çağrısı yapıyor. Yanı sıra esnaf ziyaretleri ve açılan stantlarda broşürler dağıtılarak, İstanbullular mitinge davet ediliyor. 
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, mitingin önemi ve çalışmalarına ilişkin konuştu.
 
 
HALKLAR ADINA BİR GÖREV
 
AKP-MHP iktidarının uzun yıllardır iç ve dış politikada yürüttüğü savaş ve sömürü politikalarının ülkeyi içinden çıkılmaz bir evreye sürüklediğini belirten Birol, “Çözüm Biz’iz” şiarıyla gerçekleştirecekleri mitingle iktidarın politikalarına karşı bir duruş sergileyeceklerini söyledi. Çözüm önerileriyle alanda olacaklarına dikkat çeken Birol, bu mitingin halklar adına bir görev misyonu taşıdığını sözlerine ekleyerek, devlet aklını halklara ölüm getiren savaş, işgal ve yayılmacı politikalardan vazgeçmeye çağıracaklarını belirtti. 
 
‘ÜÇÜNCÜ YOL’A ÇAĞRI
 
Mitinginle halkları aynı zamanda “üçüncü yol” çizgisine çağıracaklarını aktaran Birol, şöyle dedi: “Herkesin toprağında huzurla yaşayacağı bir düzenin mümkün olabileceğini söyleyen bir siyasi partiyiz. Eşit yaşayabilmenin mümkün olabileceğini söyleyen bir partiyiz. Bütün haklarını donanmış, sömürülmeden, şiddetin olmadığı bir toplumsal yaşamı savunuyoruz. İktidar ve iktidara aday olduğunu söyleyen muhalefet, bugüne kadar topluma ‘Bizden başka seçenek yoktur’ diyerek, halkı sürükledi. İktidarın bugüne kadar ürettiği bütün bu senaryoların hiçbirinde toplum olmadı, halk olmadı. Halklar adına değil kendi siyasal bekaları için kararlar aldılar. Oysa bizim yüzümüz topluma dönük. Dolayısıyla bu seçeneklere sıkışmayan; ırkçılık, tekçilik ve milliyetçilik programlarının tam karşısında bir yere yaslanıyoruz. Topluma yaslanıyoruz. Toplumun gerçek büyük bir güç olduğunu onun örgütlü halini, örgütlü gücünü ve sorunları çözebilecek kapasitede olduğunu bilen bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla ‘üçünü yol’ seçeneği topluma bu gücünü hatırlatmaktır. Bizim siyaset yaptığımız ve ürettiğimiz yer toplumun ta kendisidir.”    
 
İKTİDARA CEVAP VERİLECEK
 
İktidarın uzun yıllardır partilerine dönük saldırılarını hatırlatan Birol, mitingle iktidara da cevap vereceklerini söyledi. “Bu mitingle sözümüzün olduğunu ve ülkenin ana aktörü olduğumuzu hatırlatacağız” diyen Birol, “Topluma yürüdüğümüz yolda sömürü ve savaş siyaseti olmayacaktır. İktidarın yaptıklarının tam karşısına halkı dikeceğiz aslında. Bütün hesapların öyle kolayca tutmayacağını göstereceğimiz bir eylem dizisinin başlangıcıdır bu miting” ifadelerini kullandı. 
 
‘ALANDA OLALIM’
 
Miting tarihini duyurdukları günden bu yana kentin birçok ilçesinde çalışma başlattıklarını vurgulayan Birol, halk toplantılarının yanı sıra stant açarak, broşürler dağıttıklarını kaydetti. Amaçlarının tüm kentin mitinden haberdar olması olduğunu söyleyen Birol, “Sömürüldüğünü düşünen, savaş ve şiddet yanlısı olmayan herkes daha karanlık bir döneme gitmeye niyet etmiş bu iktidara karşı alanda olmaya, ses çıkarmaya, dayanışmaya ve gerçek gücün ve çözümün bizde olduğunu göstermeye davet ediyorum. Bütün halkımız miting günü alanda olmalı” dedi.