Batman’da mitinge çağrı: Özgür geleceği inşa edeceğiz

img
BATMAN - Batman’dan “Çözüm Bizde” mitingine katılım çağrısı yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Özgür geleceği inşa edeceğiz” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partinin İl Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarik katıldı. HDP’li Eşbaşkan Hüseyin Sarik, talana, haksızlığa ve her türlü sömürüye karşı bu topraklarda eşit ve özgür yaşamı esas alan halklarla mitingde buluşacaklarını belirterek, kent halkını mitinge katılmaya çağırdı. 
 
Sarik, Batman’dan mitinge güçlü bir katılım sağlayacaklarını vurgulayarak, miting günü kent ve ilçelerinden araç imkanı sağlanacağı bilgisini paylaştı. 
 
FAŞİZME KARŞI DEMOKRASİ
 
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yaşamın her alanına yayılan ekonomik krizin iktidarın yürüttüğü savaş politikaların bir sonucu olduğunu ifade ederek, “Barış, özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasinin kazanabilmesi için, faşizme karşı demokrasiden yana olan tüm kesimlerle yan yana, omuz omuza yürütülen mücadelenin daha da yukarıya taşınması ve savunduğumuz mücadele değerlerini toplumsallaştırmak adına tarihi bir öneme sahip olan Amed mitingimiz aynı zamanda partimize yönelik baskı ve tehditlere, kapatma davasına, milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasına, sınır ötesi operasyonlara, savaş politikalarına, ekonomik krize ve cezaevlerinde rehin alınan on binlerce arkadaşımıza yönelik hak ihlallerine en büyük cevap olacaktır” dedi. 
 
ÜÇÜNCÜ YOL STRATEJİSİ
 
Başaran, şunları söyledi: “Partimiz her geçen gün büyümeye ve Üçüncü Yol stratejisiyle kilit parti konumunu korumaya devam etmektedir. En son 5’inci Olağan Kongremize akın eden on binlerin iradesi göstermiştir ki halkımız her türlü baskıya ve tehditlere rağmen partilerini sahiplenmeye devam ediyor. Bizlere düşen halkımızın bu sahiplenmesini büyütmek, insan haklarını, ifade ve düşünce özgürlüğünü, ulusların ulus olmaktan kaynaklı haklarını, doğayı, emeği ve cinsiyet eşitliğini savunan tüm yapılarla özgür geleceği inşa etmektir. Bizim için tarihi bir öneme sahip olan Amed mitingimiz bu kapsamda değerlendirilmeli ve halkımızın sahiplenmesine en güçlü ses olunmalıdır” ifadelerini kullandı.