KAFFED'ten ırkçı saldırılara tepki

img
İZMİR - Irkçı ve ayrımcılık içerikli şiddetin artmasına tepki gösteren KAFFED, tek tipleştirmeye karşı farklılıkların barış içerisinde bir aradalığını savunacaklarını vurguladı. 
 
Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Yurtsever Devrimci Çerkesler, son dönemde Türkiye’de yaşanan ırkçı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
 
Türkiye’de, ırkçılığın ve ayrımcılık içerikli şiddetin günden güne yükseltildiğinin belirtildiği açıklamada, "Kayseri'de toplu taşıma içerisinde annesiyle telefonda Çerkesçe konuşan gence yönelen ırkçı tepki, yine Yahudi yurttaşlara ait mezarlarının tahrip edilmesi yaşandı. Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Kürtçe Opera konserine ve yurt genelinde Apolas Lermi gibi sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi, son olarak da Ankara’da Alevi yurttaşlara yönelik organize saldırılar oldu. Bu saldırılar bireysel ya da münferit saldırılar değildir. Münferit meseleler gibi geçiştirilmeye çalışılan bu gibi olayların Türkiye'nin sokulmak istendiği ayrımcı ve farklılıklara karşı tahammülsüz bir siyasetin karşısındayız” ifadelerine yer verildi.
 
'FARKLILIKLARIN BARIŞINI SAVUNCACAĞIZ'
 
Dünyada hızla yayılan ırkçı saldırıların kınandığı açıklamada, “Bu bağlamda toplumun tüm mağdur kesimleri ile birlikte ve dayanışma içinde olduğumuzu, tek tipleştirmeye karşı farklılıkların barış içerisinde bir aradalığını savunacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” denildi.