Tutuklu aileleri: İnfaz yakma durdurulsun

img
İZMİR- Hasta ve infazı yakılan tutukların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti'nde sonuç alınıncaya kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi. 
 
Hasta ve infazı yakılan tutukların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 95’inci gününde Bayraklı Adliyesi önünde devam etti. Adalet Nöbetinde, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Deng bide zindanan”, “Girtiyen nexweş re azadî” yazılı önlükleri giyen tutuklu yakınları, sık sık, “Hak hukuk adalet”,”Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. Tutuklu yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme İlçe Örgütü üyeleri destek verdi. 
 
Burada konuşan hasta tutuklu yakını Hanım Sever, Şakran Cezaevi'nde Hürriyet Doğan'ın bir kez daha infazının yakıldığını aktardı. Ellerinden geldiğince mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Sever, “Biz bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. 4 aydır buradayız ve artık cezaevlerinden tabut çıkmasını istemiyoruz. Biz sağ olduğumuz sürece mücadeleye devam edeceğiz. Biz infaz yakmaları, hastaların salınmamasını protesto ediyoruz. İşkence, şiddet, pişmanlık dayatmasını kim kabul eder. Bir an önce çocuklarımızı serbest bırakın” diye belirtti. 
 
‘ZULME DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ’
 
Ardından söz alan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer de iktidarın kendi bekası için hasta tutukluları baskı altında tuttuğunu söyledi. Tutuklulara kurul odalarında pişmanlık dayatıldığına dikkati çeken Ecer, şunları söyledi: “Pişmanlık dayatmalarıyla alanların daraltılması hedefleniyor. Telefon kısıtlamaları, tedavilerin yapılmaması devam ediyor. Bir an önce bu zulme dur demek için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.”
 
Adalet Nöbeti, açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.