Epilepsi hastası tutuklu darp edildi

img
ŞIRNAK - Epilepsi hastası olan ve tek kişilik hücrede tutulan Fevzi Fidan, ailesiyle yaptığı görüşmede darp edildiğini belirterek, yaşananlara karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. 
 
Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tutulan epilepsi hastası olan aynı zamanda sırtında kist bulunan ve görme sorunu yaşayan Fevzi Fidan, babaannesi Rahime Fidan ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, gardiyanlar tarafından hücrelerinin basılarak darp edildiğini aktardı.   
 
'ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDALAR'
 
Babaanne Fidan, torunun gardiyanlar tarafından darp edildiğini ifade ederek, “Dün torunumla yaptığım telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından bulundukları hücreleri basılarak darp edildiklerini söylediler. Torunum müebbet aldı ve şuanda tek kişilik hücrede tutuluyor. Çok zor durumdalar ve, 'Kamuoyuna bunu duyurun' dedi. Benim torunum zaten hasta, onu ve arkadaşlarını darp etmişler. Keyfi bir şekilde hücrelerini basıp darp ediyorlar” diye belirtti. 
 
DUYARLILIK ÇAĞRISI
 
Fidan, “Torunumun da bel fıtığı var. Çok kötü bir durumda. Talebi kamuoyunun seslerini duyması. Herkes bu uygulamaları duysun istiyordu. Torunuma ve arkadaşlarına sahip çıkılması gerekir. Ben hasta olduğum için görüşüne de gidemiyorum. Bu beni çok üzüyor. Tek talebimiz cezaevlerinde ki bu uygulamaların bir an önce son bulması ve hasta tutukluların tedavi edilmesidir" dedi.