Havalandırmaya mermi atıldı, müdür 'askerdir' dedi

img
MARAŞ - Elbistan Cezaevi’nde tutukluların havalandırmasına mermi atıldı. Cezaevi müdürü "askerlerdir" deyip geçiştirdi.
 
Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan siyasi tutuklu Kemal Demirbaş, ailesiyle gerçekleştirdiği açık görüşte tutukluların mermi ile ölümle tehdit edildiğini aktardı. Kemal Demirbaş, ailesine geçtiğimiz günlerde mesai saatlerinin dışında bulundukları odanın havalandırmasına birçok tabanca mermisi atıldığını, bazı mermilerin çatıda kalırken birisinin havalandırmaya düştüğünü belirtti. Demirbaş, tabanca mermisini cezaevi müdürüne götürdüğünü, "Bunun anlamı nedir?" diye sorduğunu, cezaevi müdürünün olayı askerlerin gerçekleştirdiğini kendilerine aktardığını söyledi. Demirbaş, ailesine ölümle tehdit edildiklerini belirterek kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. 
 
Kardeşi Demirbaş ile açık görüşte görüşen Zeliha Demirbaş, kaygılarını dile getirerek İnsan Hakları Derneği (İHD) ve hukuk örgütlerinden cezaevini ziyaret ederek olayı araştırmalarını talep etti. Kardeşinin 27 yıldır cezaevinde tutulduğunu belirten Zeliha Demirbaş, “Müebbet hapis aldı, 4 yıl sonra tahliye olacak. Onun için tehdit ediyorlar. Kaygılarımız var. Uzun süre cezaevinde tutulan tutuklular hastalanıyor zaten, birçok hastalık ile yaşamaya çalışıyorlar. Tahliye edilmeleri gerekirken ölümle tehdit ediliyorlar. Tedirginiz” dedi. Demirbaş, kardeşinin geçen yıl aynı cezaevinde sözlü olarak gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini belirterek “Pandemiden sonra ilk gittiğimiz açık görüşte kardeşim gardiyanların kendilerine ‘Biz dağdakilerini bitirdik sıra sizde’ diyerek tehdit edildiklerini söylemişti. Korkuyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Demirbaş, tutukluların havalandırmaya düşen mermi ile ilgili Meclis İnsan Hakları Araştırma Komisyonu’na dilekçe ile başvurduklarını belirtti. 
 
Konuyla ilgili aradığımız cezaevi görevlisi, havalandırmaya mermi düştüğüne dair kendilerinde bir bilginin olmadığını hafta sonu olması nedeniyle cezaevinde yetkili kimsenin de bulunmadığını söyledi.