Tutuklu yakınları 9 aydır adalet arıyor: Çocuklarımızı serbest bırakın

DİYARBAKIR - ATK önünden hasta tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapan tutuklu yakınları, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, “Çocuklarımızı serbest bırakın” çağrısı yaptı. 

 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 267’nci gününde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde bir araya geldi. Ailelerin eylemine, Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.
 
‘9 AYDIR ADALET TALEP EDİYORUZ’
 
Aileler adına konuşan hasta tutuklu Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız için adalet istiyoruz. Soğukta, sıcakta aylardır adalet talep ediyoruz. Çocuklarımız tahliye edilsin, tedavi edilsin. Cezaevlerinde tedavi edilmiyor, bırakın bizler tedavi edelim. Yarın adalet sizlere de lazım olacak. Cumhurbaşkanı duymuyor mu, Adalet Bakanı görmüyor mu? Çocuklarımız hasta olmasına rağmen hücrelere atılıyor. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir an önce hasta tutsaklar serbest bırakılsın” diye seslendi. 
 
İKİLİ HUKUK UYGULANIYOR
 
Türkiye’de ikili hukuk olduğunu dile getiren Boltan, “Kürt olduğumuz için ayrımcılığa uğruyoruz. Ne olursa olsun kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Hasta tutsakları bırakın. Adalet talep etmeye devam edeceğiz. Vicdan yok, merhamet kalmadı. Çocuklarımızı görmemize dahi izin verilmiyor. Bu zülüm nereye kadar?” diye sordu. 
 
ADALET TALEPLERİ SÜRECEK
 
Adalet taleplerini sürdüreceklerini vurgulayan Boltan, “Çocuklarımıza rapor dahi verilmiyor. Hak, hukuk yok mu? Elinizi vicdanınıza koyun” dedi.  
 
Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla sona erdi.