Emine Şenyaşar’dan çağrı: Bizi yalnız bırakmayın

img
URFA - Adalet isteyenler için bir sembol haline gelen Emine Şenyaşar, eyleminin 521’inci gününde “Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın” çağrısında bulundu. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 521’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 4’üncü gününde de engellenen anne ve oğlu, nöbeti “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda başlattı. 
 
Şenyaşar ailesi, katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı “Herkes için adalet” yazılı pankart, “Onurlu bir yaşam için 521 gündür adalet bekliyoruz ” yazılı dövizi bariyerlere astı. Aile, adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlara maruz kaldıkları katliam ve verdikleri adalet mücadelesine dair aktarımda bulundu.
 
‘AYAKTA BEKLEME CEZASI’
 
Adalet Nöbeti’nin adliye bahçesinde tutulmasının engellenmesine tepki gösteren adalet isteyenler için bir sembol haline dönüşen Emine Şenyaşar, “Bize zulüm ediyorlar. Dün ayakta beklettirdiler. Polisler benim oturmama izin vermediler ‘ayakta bekle’ dediler. Yakamdan tutarak beni ayakta beklemeye zorladılar ve bana ‘ayakta durma cezası’ uyguladılar. Bize çok zulüm ediyorlar. Bir yıl 5 aydır ben burada oturuyorum. Artık yeter adalet sağlansın bende evime gideyim. Kayıtlara baksınlar eğer benim çocuklarım suçluysa gelsinler beni ve diğer iki oğlumu da (Ferit ve Mehmet Şenyaşar) tutuklasınlar. Neden katliamı yapanları tutuklamıyorlar. Benim çocuklarım iş yerlerinde esnaflık yapıyorlardı ne suçları vardı?” diye sordu.
 
‘BU NASIL ADALET?’
 
Destek ziyaretleri ile mücadele etmeye devam ettiklerinin altını çizen Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın. Adalet gelmeden ben buradan ayrılmam. Her sabah Suruç’tan geliyoruz uzak. Adalet bir an önce gelsin. Çocuklarımı vuranların hepsi tutuklansın. Bu nasıl devlet bu nasıl adalet?”