Aramalara itiraz eden tutuklulara soruşturma

img
ANKARA - Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde haftada dört defa yapılan koğuş aramalarına karşı çıkan tutuklular hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi. 
 
Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri her geçen gün artarak devam ederken, Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan siyasi tutukluların da baskı altında olduğu aktarıldı. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlatan tutuklu İbrahim Sütçü, baskıları anlattıklarında telefonlarının kesildiğini ifade etti. Sütçü, duruma itiraz etmeleri üzerine haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi.
 
HAFTADA DÖRT KEZ BASKIN
 
Sütçü, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, “Haftada dört kez koğuşlarımıza arama adı altında baskın düzenleniyor. Koğuşta arama yapan gardiyanlar battaniyelerimizden yastıklarımıza, özel eşyalarımıza kadar tüm eşya ve malzemelerimizi yere atıyor. Battaniye ve çarşaflarımızı toplayıp aldılar. Biz de buna itirazlarımızı yükselterek aramaya katılmayacağımızı belirttik. Bunun üzerine hakkımızda disiplin soruşturması başlatıldı. Yaşadığımız hak ihlallerini telefon aracılığıyla ailesiyle paylaşan arkadaşımız Mehmet Işıktaş’ın ise telefonu kesildi. Hak ihlalleri giderek artıyor ve sürekli disiplin soruşturmalarıyla tehdit ediliyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
‘ARTIK YETER'
 
Oğlu ve koğuş arkadaşlarının maruz kaldığı hak ihlallerini anlatan anne Nazife Sütçü, “İçerde tutsaklarımıza zulüm, işkence ediyorlar. Önceden de şiddet uygulamışlardı ve İbrahim’in dişlerini kırmışlardı. Her gün cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Bu nedenle biz de rahat uyuyamıyoruz. Buna bir dur denmesi lazım. Toplumun buna sessiz kalmaması, ses çıkarması lazım. Çocuklarımız neden işkence altında? Amaçları çocuklarımızın cezasını artırmak. Artık yeter" diyerek isyan etti.