Efrîn’de bir haftada 11 kişi kaçırıldı

img
HABER MERKEZİ – Türkiye ve desteklediği paramiliter güçlerin denetiminde olan Efrîn’de son bir haftada 11 kişi kaçırılırken, çok sayıda kişinin malına el konuldu.
 
Türkiye ve desteklediği paramiliter güçlerin denetiminde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn kentinde son bir haftada 11 kişi kaçırıldı. Hawar Haber Ajansı’nda (ANHA) yer alan habere göre, kaçırılan kişilerin isimleri şöyle: “Nesriyê köyünden Derwîş Hesen Mihemed (31), Ebdumecîd Hisên Mihemed, Wehîd Ebdo Ebdo (26), Mihemed Newres Îsmaîl (32). Kefir Sefrê köyünden Şêxmûs. Şiyê ilçesinden Ali Zuher Hemo (24), Hêkêçê köyünden Mehmud Keleş ve Hesen Sebri. Şêrawa ilçesi Burç Heyder köyünden Xelil İsmail Ali (22) ve Ehmed Nebo Ehmed. Şera ilçesine bağlı Meirisk köyünden Ehmed Yusif Tobal.” 
 
Öte yandan Feyleq El Şam adlı paramiliter grubun, kendine ait malları almak isteyen Şera ilçesine bağlı Meydankê köyünden Reşid Ebdurehman Seydo adlı yurttaşı darp ettiği belirtildi. Mabata ilçesi Mist Eşura köyünden Mihemed İbrahim adlı bir yurttaşın 300 zeytin ağacının kesildiği, “Mutesim Billah" adlı paramiliter güçlerin, Şera ilçesinden Mihemed Şêx İsa adlı bir yurttaşın evine saldırarak yaklaşık 10 bin dolar ve çok sayıda telefon çaldığı kaydedildi. 
 
‘500 NAR AĞACI KESİLDİ’
 
Son bir haftada bölgede yaşanan diğer hak ihlalleri şu şekilde: “Cindirêsê ilçesine bağlı Kefer Del köyünde Firqet Hemzat adlı paramiliter güçler çok sayıda güneş paneli ve ekipmanını yağmalayarak çaldı. Raco ilçesine bağlı Şadiya köyünde Ehra Şerqiye adlı paramiliter güçleri, Mamila köyünden Hisên Ehmed Xelil Cafer'e ait bin 500'e yakın nar ağacını kesti. Firqet Hemzat adlı paramiliter güçleri, Efrin'in merkeze bağlı Marat köyünden Hebib Berho'nun (80) evine el koydu. Şera ilçesine bağlı Qurtqulaq köyünden Henan Ebdurehman'a ait 80'e yakın zeytin ağacı Sultan Murad adlı paramiliter güçleri tarafından kesildi.”