Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Şenyaşar ailesiyle nöbet tutacak

img
URFA - Bugün Şenyaşar ailesiyle birlikte Adalet Nöbeti tutacak olan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Gökhan Dayık, “Aile merhamet değil, adalet talep ediyor” dedi. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 525’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından engellenen anne ve oğul, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde nöbeti Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ile birlikte başlattı. Platform birleşenleri bugün nöbet boyunca ailenin yanında olarak destek verecek.  
 
Platform Dönem Sözcüsü Gökhan Dayık, destek amacıyla ailenin yanında olduklarını kaydederek “Ailenin adliye binasına girmesi hukuksuz bir şekilde yasaklandı. Yasaklar değil ailenin adalet talebinin karşılanması gerekiyor. Ailenin talebi açık ve net. Gizliliği devam eden hastane dosyasının açılması, faillerin yargılanması ve tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması. Aile merhamet değil adalet talep ediyor. Hastane dosyasında gizliliğin 4 yıl korunması normal değil. Türkiye tarihinde 4 yıl gizli soruşturulan bir dosya olduğunu düşünmüyorum. Dosya üzerinden siyasi baskı ya da başka bir hesapların olduğu açık. Kimin ne hesabı varsa bu hesabından geri dönüp adaleti yerine getirmesi gerekir” diye konuştu. 
 
'BASKILAR BİZİ YILDIRMAYACAK'
 
Annesi ile birlikte kesintisiz Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, “Bugün emek ve demokrasi platformu ile birlikte nöbet tutacağız. Ortada açık bir hukuksuzluk var. Bu zulmü herkes görüyor. Eşi ve iki oğlu katledilen bir anne var gizlilik kararı devam ediyor. Adalet sağlanmadığı için zulüm devam ediyor. Bu zulüm altında biz evde oturup normal hayatımızı devam ettiremeyiz. Yetkililer biran önce gerekeni yapması lazım. Baskılar bizi yıldırmayacak. Adalet sağlanmadan adliye binası önünden ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.