Şakran Cezaevi'nde tutulan Ulug'a ilaçları verilmiyor!

img
İZMİR - Edirne Cezaevi'nden Şakran Cezaevi’ne sevk edilen hasta tutuklu Bahar Karakaş Ulug, hiçbir ihtiyaçlarının karşılanmadığını anlatarak, ilaçların dahi verilmediğini aktardı. . 
 
İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde, tutuklulara yönelik baskı ve keyfi uygulamalar katlanarak sürüyor. 11 Ağustos'ta Edirne’den, İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevine sevk edilen Bahar Karakaş Ulug, Pazartesi günü eşi Mehmet Ulug'la yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. 
 
'İHTİYAÇLAR VERİLMİYOR'
 
Ulug, cezaevinde tecrit politikalarının uygulandığını belirterek, şunları aktardı: "Televizyon, buzdolabı kitap gibi ihtiyaçlar verilmiyor. Koğuşlar 23 kişilik olmasına rağmen istediğimiz koğuşa gitmemize izin çıkmıyor. Ayakta sayım dayatmaları süreklileşti. Bunu kabul etmediğimizde ise baskılar artıyor."
 
'SESİ KÖTÜYDÜ'
 
Eşinin bipolar olduğunu raporu olmasına rağmen ilaçlarının verilmediğini vurgulayan Mehmet Ulug ise, "Eşim ilaçlarını kullanmadığı zaman rahatsızlanıyor. Hiçbir ihtiyaçları karşılanmıyor. Eşim ilaçlarını kullanmadığı için telefonda sesi kötü geliyordu" dedi. 
 
'İLAÇLARI VERİLMİYOR'
 
Yaşananlardan kaynaklı kaygılı olduklarını söyleyen Ulug, “Şakran Cezaevine yeni geldiklerin için sindirmeye çalışıyorlar. Telefonla 10 dakika görüştüğümde eşimin sesi çok kötüydü. Onlara baskı yapıldığında bizde endişeleniyoruz. Eşim ilaçları almadığı zaman nasıl bir psikolojiye girdiğini biliyorum ve intihar etmesinden korkuyorum. Avukatların, insan hakları derneklerinin ve hak savunucularının bu yaşananlara karşı ses çıkarmasını istiyorum” diye konuştu.