Türkiye’nin Til Temir’e saldırısında 4 çocuk katledildi

img
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin Til Temir’de bir okula yönelik saldırısında 4 çocuk katledildi, 11 kişi yaralandı. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türkiye’nin dün Hesekê ile Til Temir yolu üzerinde bulunan okula yönelik saldırıda bulunduğunu açıkladı. Saldırı sonucunda 4 çocuk katledildi, 11 kişi yaralandı. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, AKP’li Tayyip Erdoğan’ın diplomatik ziyaretlerinin ardından bölgeye yönelik saldırıların arttığına dikkat çektiği açıklamasında, “Son zamanlarda Rojava halkı, savaşçılar ve QSD komutanları, Türkiye’nin hedefi oldu. Şimdiye kadar süren saldırılarda onlarca kişi şehadete ulaştı. Şehit düşenlerin büyük bir çoğunluğa da çocuk ve siviller oldu. Son olarak dün Hesekê ve Til Temir arasında bulunan Şemoka köyündeki okula saldırı yapıldı. Birleşmiş Milletler himayesinde olan okul, Uluslararası Koalisyonu’nun karargahına 2 kilometre uzaklıkta. Bu vahşi saldırıda 4 çocuk şehadete ulaştı, 11 çocuk da yaralandı” denildi. 
 
Türkiye’nin saldırılarının savaş suçu olduğu belirtilen açıklamada, “Türk devleti bölge halkını soykırımdan geçirmek için pervazsızca saldırıyor. Bu saldırılar karşılıksız kalmayacak, tüm bunların hesabını soracağız. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası güçler, çocukların katledilmesine karşı sessiz kalmamalı” ifadelerine yer verildi.