Independent yazarından Kürtlerin cenazesini yakma çağrısı

img
ANKARA - Independent Türkçe yazarı Yüksel Hoş, kemikleri torba içinde ailesine 7 yıl sonra teslim edilen Hakan Arslan’ın cenazesinin yakılması ve kaybedilmesi gerektiğini söyledi.  
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın kemiklerinin 7 yıl sonra ailesine bir torba içinde teslim edilmesine Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 
 
YAKMA ÇAĞRISI
 
Independent Türkçe yazarı ve Trakya Üniversitesi’nde akademisyen olan Yüksel Hoş, Gergerlioğlu’nun tweeti altına yorum yaparak, çatışmalarda yaşamını yitirenlerin cenazelerin yakılmasını istedi. Kemiklerin 7 yıl sonra torba içerisinde teslim edilmesini “devletin merhameti” olarak savunan Hoş, “Çok mu zordu kremate edip toz etmek? Yarım litre gaz yağı ile bitecek bir işti oysa neden böyle dramlara imkân veririz ki anlayamam. Üniversiteler kadavra bulamıyor biz bunları kargoyu da ödeyerek ailelere veririz. Düşman kazanıyoruz böyle” ifadelerini kullandı. 
 
Hoş, farklı paylaşımında ise, cenazenin aileye verilmesi yerine kaybedilmesi çağrısı yaptı.