Gemlik Yürüyüşü'nü takip eden gazetecilere dava

img
İSTANBUL - Bursa'da, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için düzenlenen Gemlik Yürüyüşü’nü takip ettikleri sırada gözaltına alınan gazeteciler Rozerin Gültekin ve Ergin Çağlar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde 23 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 12 Haziran’da “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen Gemlik Yürüyüşü’nü takip eden ajansımız muhabiri Ergin Çağlar ile Jinnews muhabiri Rozerin Gültekin hakkında dava açıldı. 
 
Yürüyüşün Bursa ayağını takip eden gazeteciler Çağlar ve Gültekin’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişi, polis saldırısında gözaltına alınmıştı. Götürüldükleri Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin ardından gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılmıştı. 
 
İDDİANAME HAZIRLANDI
 
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çağlar ve Gültekin hakkında, “2911 sayılı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
 
Çağlar hakkında hazırlanan iddianame Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşma 6 Aralık’ta görülecek. İddianamesi Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Gültekin’in ilk duruşması ise 25 Ekim’de görülecek.