Gençlerden Abdullah Öcalan'a özgürlük yürüyüşü

img
HABER MERKEZİ - Avrupa'da bir araya gelen gençlerin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlattığı uzun yürüyüş başladı. 
 
Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürt ve enternasyonalist gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Almanya'da bir araya geldi. Gençler, “Rêber Apo´nun özgürlüğü için: Özgürlük Mücadelesine Gelin” şiarıyla Essen kentinde yürüyüş başlattı. Yürüyüşe Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Kolombiya, Avusturalya, İtalya, İspanya, Hollanda gibi birçok ülkeden çok sayıda genç katılıyor. 6 günlük yürüyüşün ilk durağı Duisburg olacak. Yürüyüş Aechen kentinde son bulacak.   
 
Yürüyüşe dair açıklama yapan Çektar Serhad,  "18 aydan fazladır Önder Apo'dan haber alınmıyor. Bundan dolayı biz Kürt ve enternasyonalist gençler olarak Rêber Apo´nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemsellik halinde olacağız" dedi. 
 
Yürüyüşün Tertip Komitesi'nde yer alan Muharrem Aral ise, şunları söyledi: "İlk uzun yürüyüşümüz Hanua’dan Hannover’e kadar 17 gün sürdü. 1983´te yapılan bu yürüyüşün temelinde zindanlardaki baskı, Mazlum Doğan´nın şehadeti haberiydi. O dönem 82 Eylül´ün zindanlardaki baskısı ve Kürdistan'da devam eden işkenceler vardı. O yürüyüşü gerçekleştirenler arasında şehit Hozan Sefkan, Kasım Engin ve Hozan Mizgin vardı. O gün başlatılan Uzun Yürüyüş bugün enternasyonalist gençlerle birlikte devam ediyor. Önderliğimizin özgürlüğü, halkımızın özgürlüğüdür.”