4 gazetecinin davaları ertelendi

img
İSTANBUL - Gazeteciler Ersin Çaksu, Aziz Oruç, Can Dündar ve İnan Kızılkaya’nın yargılandığı davalar “eksik hususlar” gerekçesiyle ertelendi. 
 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde çıkan haber ve köşe yazıları nedeniyle gazeteciler Ersin Çaksu ve Aziz Oruç hakkında “Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” iddialarıyla açılan davanın 9’uncu duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Gazeteci Çaksu ile farklı bir soruşturma kapsamında Diyarbakır 1 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Oruç duruşmaya katılmadı. Avukatları Merve Kurhan ve Özcan Kılıç duruşmada hazır bulundu. İddia makamı, eksik hususların giderilmesini istedi. 
 
Ara kararını açıklayan mahkeme, Çaksu hakkında daha önce verdiği yakalama kararının infazının beklenmesine karar verdi. Duruşma 30 Mart'a ertelendi.  
 
DÜNDAR VE KIZILKAYA’NIN DURUŞMASI 
 
KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında “kamu görevlisine hakaret etmek” iddiasıyla açılan davanın 20’nci duruşması da İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
Gazeteciler ve avukatları duruşmaya katılmadı. İddia makamı, eksik huşuların giderilmesini talep etti. Mahkeme, Dündar hakkında daha önce verdiği yakalama kararının infazının beklenmesine karar verdi. Duruşma 30 Mart’a ertelendi.