Gazeteci Çelik ve Akın hakkında soruşturma

img
İSTANBUL - Sedat Peker’in Serhat Albayrak hakkındaki iddialarına dair yapılan haberler nedeniyle Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Osman Akın hakkında soruşturma açıldı.
 
Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın abisi olan Turkuvaz Medyanın sahibi Serhat Albayrak ile ilgili iddialarını haberleştiren Yeni Yaşam Gazetesi hakkında soruşturma açıldı. Albayrak’ın suç duyurusu üzerine gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın hakkında soruşturma açıldı. 
 
Akın, soruşturma üzerine Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi. Akın’a, gazetede yayınlanan “Sedat Peker’den ifşalar”, “Peker rüşvet belgelerini yayınladı” ve “Albayraklar da dahil” haberleri soruldu. Söz konusu haberler, “hakaret” ve “iftira” olarak değerlendirildi. 
 
Akın, söz konusu iddiaların Peker tarafından paylaşıldığını ve gazetenin de bunun üzerine haber yaptığını söyledi. Gazetecilik faaliyetinin suç olmadığını dile getiren Akın, suçlamayı kabul etmedi. 
 
Avukatı Sercan Korkmaz ise, eylemin basın ve ifade özgürlüğü sınırları içinde olduğunu dile getirdi.