Gazeteci Zübeyde Sarı beraat etti

img
İSTANBUL - Gazeteci Zübeyde Sarı, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında beraat etti. 
 
Dersim Katliamı ve Kobanê savaşına dönük ifadelerinin de yer aldığı paylaşımları "Anayasa'ya aykırı" denilerek delil olarak sunulan Gazeteci Zübeyde Sarı'nın “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması İstanbul’da Bakırköy 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 
 
Savunmanlığını Medya ve Hukuk Araştırmaları Derneği’nin (MLSA) üstlendiği duruşmaya gazeteci Sarı katılmazken, avukatı Erselan Aktan hazır bulundu.
 
YASAL UNSURLAR OLUŞMADI
 
Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Sarı’nın isnat edilen suçun “yasal unsurlarının” oluşmadığı gerekçesiyle hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mütalaaya katıldığını belirten avukat Erselan Aktan, “Paylaşımlar, atılı suça vücut vermiyor. Hakkari’de öldürülen 3 köylü, Silopi’de öldürülen 2 çocuk için cumhuriyet başsavcılıkları soruşturmaların devam ettiğine dair açıklama yaptı. Gerçeğe aykırı olan ve halkı tahrik edip kışkırtacak mahiyette hiçbir açıklama ve söylem söz konusu değildir. Bütün bu paylaşımlar ifade özgürlüğü kapsamındadır. Unsurları oluşmayan suçtan müvekkilin beraatini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BERAAT KARARI 
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “suçun unsurları oluşmaması” sebebiyle Sarı’nın  beraatine karar verdi.