DBP soruşturmasında 15 kişi için gözaltı kararı

img
AMED - DBP’ye yönelik başlatılan soruşturmada, 9 kentte 15 kişi için gözaltı kararı verildi. Parti binaları ile evlere yapılan baskınlarda şu ana kadar aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “PKK/KCK” adı altında yürüttüğü soruşturma gerekçe gösterilerek aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Karar ile birlikte başta Amed olmak üzere Kurdistan’daki 9 kentte parti binalarına ve evlere yapılan baskınlarda aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındı.
 
GÖZALTINA ALINANLAR
 
Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: “DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Amed İl Eşbaşkanları Hayrettin Altun, Seval Gülmez, Şirnex İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat, Harun Okay, Riha İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek,  Rabia Aslan, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Önal, Zeliha Aslan, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan, Süreyya Dündar,  Êlîh İl Eşbaşkanları Ruken Onat, Burhan Eğlenti.” 
 
İKİ KENTTE ARAMA SÜRÜYOR
 
Gözaltının yanı sıra Sulh Ceza Hakimliği tarafından DBP’nin tüm il örgütleri binaları için arama kararı verildi. Kurdistan’da DBP’nin 9 kentteki binalarında baskın ve arama yapıldı. Agirî ve Êlih'te de partinin il binalarında aramanın sürdüğü ve il eşbaşkanları hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
 
Gözaltına alınanların gün içinde Amed’e getirilmesi bekleniyor.