Gazeteci Gültekin'in duruşması ertelendi

img
İSTANBUL - JINNEWS muhabiri Rozerin Gültekin’in, "toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması ertelendi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı 12 Haziran 2022’de gerçekleştirilen “Gemlik Yürüyüşü”nün Bursa ayağını takip ettiği sırada Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ergin Çağlar ile birlikte gözaltına alınan JINNEWS muhabiri Rozerin Gültekin hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Gültekin'e "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” iddiasıyla açılan dava duruşması, İstanbul 58’inci Asliye Ceza Mahkemesi Kalem Bürosu'nda görüldü. Gültekin ile avukatı Sercan Korkmaz, duruşmada hazır bulundu. Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) üyeleri duruşmayı izledi. 
 
'NEDEN ORADAYDIN' SORUSU  
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada hakim Gültekin’e, “Neden oradaydın” diye sordu. Daha önce emniyette verdiği ifadeleri tekrarlayan Gültekin, mesleki faaliyetleri nedeniyle orada bulunduğunu aktardı. Gültekin, “İddianamede sanki alandan çıkmak istemiyormuşuz gibi ifadeler kullanılmış. Oysa biz tam alandan çıkarken polis tarafından hepimiz gözaltına alındık. Biz de gazeteci olduğumuzu belirtmemize rağmen gözaltına alındık” ifadelerini kullandı. 
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Söz alan Avukat Sercan Korkmaz ise, savunmalarını esas mahkemeye bildireceklerini belirtti. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.