Gazeteciler Çelik ve Yayla’nın duruşması ertelendi

img
WAN - Şax’ta helikopterden atılan yurttaşlarla ilgili yapılan haber nedeniyle MA İmtiyaz Sahibi Ferhat Çelik ile Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü.
 
Wan'ın Şax ilçesinde 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Servet Turgut (55) ve Osman Şiban (50), ağır yaralanmıştı. Turgut, bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, olayı kamuoyuna duyurun gazeteciler ise tutuklanmıştı.  
 
Helikopterden atılan köylüler ile gazeteciler hakkında gözaltı kararı veren savcıya dair yapılan "Gazetecilere gözaltı talimatı aynı yerden” haber nedeniyle Mezopotamya Ajansı (MA) İmtiyaz Sahibi Ferhat Çelik ile haberi paylaşan Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” suçlamasıyla dava açılmıştı. 
 
İki gazetecinin yargılanmasına bugün devam edildi. Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya, gazeteciler ve avukatları katılmadı. Avukatlar, esas hakkındaki mütalaadan sonra savunmaya yapacaklarını mahkemeye yazılı bildirdi. Mahkeme, duruşmayı 25 Nisan’a erteledi.