Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına gençlerden ziyaret

img

RIHA- Adalet Nöbeti’nin 739’uncu gününde Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına HDP Gençlik Meclisi, DÖM ve Barikat grubu eşlik etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti,739’’uncu gününde devam ediyor. Riha’nın Pirsûs ilçesindeki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek, “Şenyaşar ailesi için adalet” pankartı önünde nöbetlerini sürdüren aile, Ramazan Ayı dolayısıyla iftarlarını da burada açıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) ve Amedspor’un Riha Barikat grubu, ailenin iftar sofrasında misafir oldu.

‘GENÇLİK UMUDUMUZDUR’

İftar yemeğinin ardından HDP Gençlik Meclisi ve DÖM adına açıklama yapan Muhsin Aydoğdu, “HDP Gençlik Meclisi, DÖM ve Barikat Riha grubu olarak bugün Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına ortak olduk. Ailenin adalet mücadelesi sürdükçe ailenin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardından konuşan Ferit Şenyaşar ise, bugünkü iftar sofrasına gençliğin konuk olduğunu belirterek, “Gençlik umudumuzdur. Talebimiz adalettir. Adaleti bu coğrafyaya hep beraber getireceğiz” diye konuştu.