Buldan sandıkları kadınlara emanet etti: Adres Yeşil Sol

İSTANBUL - Sultangazi’de miting havasında geçen kadın bürosunun açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu ülkede değişimin kadınların eliyle, gücüyle olacağını belirterek, sandıkları kadınlara emanet etti. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında İstanbul’un Sultanbeyli ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’nde kadın seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Çiğdem Özbaş, HDP MYK üyesi Elif Bulut ile çok sayıda siyasetçi kadın ve yurttaş katıldı. Açılış öncesi kadınlar, büro önünde şarkılar eşliğinde halaya durarak, sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganı attı. 
 
Açılışı yapılan büro mor ve beyaz renkli balonlarla süslenirken, Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldı. “Yeşil Sol Parti Orhangazi Mahallesi Kadın Seçim İrtibat Bürosu” ile “Kadın Seçim Büromuza Hoşgeldiniz. Hûn Bi Xêr Hatin  Şima Xêr Ameyê” pankartlarının asıldığı açılışta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu. 
 
MİTİNG HAVASINDA AÇILIŞ 
 
Gösterilen yoğun ilgiye işaret eden Buldan, “Bu bir miting değil sadece bir büro açılışı ama bu manzara, gördüğümüz tablo İstanbul’da Yeşil Sol’un ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Değişimin kadınlarla olacağını söyleyen Buldan, “Bu ülkede bir değişim olacaksa bu kadınların eliyle olacak. Bu ülkedeki en büyük değişim kadınların emeği ile gerçekleşecek. İstanbul’da Yeşil Sol’un çok sayıda milletvekili kazanması, aynı zamanda oy oranını yükseltmesi yine kadınların sayesinde olacak. Kadınlar bu ülkede ezildiler, yok sayıldılar. Ülkeyi yönetenlerin kadın düşmanlığı, Kürt düşmanlığı, demokrasi ve barış düşmanlığı var ama bu ülkeye barışı da özgürlüğü de demokrasiyi de getirecek olan yine biz kadınlarız. Evet kadınlar mağduriyet yaşıyor zulüm görüyor baskıya ve şiddete maruz kalıyor katlediliyor, bu ülkeyi yönetenlerin kadına yaklaşımı işte bu. Biz her türlü baskı şiddet karşısında yok sayılma ve inkar karşısında da kadınlar olarak bir araya geleceğiz, birlik olacağız, bu ülkedeki tüm kadınları yanımıza çekeceğiz” dedi.
 
AKP’Yİ KADINLAR GÖNDERECEK
 
Kadınların bir arada olmasına dikkati çeken Buldan, “Sevgili kadınlar bu ülkeyi yönetenlerin sizlere neler yaşattıklarını siz bilirsiniz. Her türlü sorunun başında mağdur olan kadınlar, ekonomik krizden etkilenen kadınlar sosyal ve siyasal krizlerden etkilenen yine kadınlar. Doğal afetlerde mağdur olan yine kadınlar, pandemi de kadınlar en fazla mağduriyet yaşayanlar, depremde en büyük felaketi biz kadınlar yaşadık. Depremzede kadın arkadaşlarım, yoldaşlarım, yakınlarının, sevdiklerinin, çocuklarının eşlerinin cenazelerine bile ulaşamayan çok sayıda kadın var. Adıyaman’da, Hatay’da, Urfa’da gördük depremin yaşandığı her yerde gördük. Kadınlar çadırlara muhtaç edildi bir bardak suya muhtaç edildi, kaderleriyle baş başa bırakıldı. Ama kadınların yapacağı tek şey 14 Mayıs tarihinde bütün bu yaşananların hesabını sandıkta soracak, AKP’yi gönderecek ve onları tarihin çöplüğüne gömecek” diye belirtti. 
 
ADRES YEŞİL SOL
 
Buldan, devamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede HDP’den korktukları kadar hiçbir şeyden korkmadılar. HDP’yi seçimin, siyasetin dışında tutmak için her türlü kumpası kurdular, kapatma davası açtılar ama biz halkımıza söz verdik; ‘Sizi seçeneksiz, alternatifsiz bırakmayacağız’ dedik. Seçimlerde adresimiz Yeşil Sol’dur. Biz parlamentoya en güçlü şekilde girmeyi hedefliyoruz.  Eşit temsilliyetle kadınların parlamentoda yer alması için eşbaşkanlık sistemimiz başta olmak üzere kadınların varlığı, sözü, rengi kararı ve iradesi her yere yansısın diye listeler açıklanırken, yine göreceksiniz en fazla kadın aday bizim listelerimizde olacak. Erkekler küsmesin darılmasın ama biz kararımızdan vazgeçmeyiz taviz vermeyiz. Yine en fazla kadın milletvekili Yeşil Sol Parti’den çıkacak. Yine parlamentoda en büyük kadın temsiliyeti Yeşil Sol Parti’sinden olacak.
 
Bir de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var onun için ayrı bir oy kullanacağız. 14 Mayıs sonrası Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşümün adresi olan en demokrat adaya bizleri özellikleri Kürtleri inkar etmeyen, Kürtlere yapılan baskılara itiraz edecek olan adaya oyumuzu vereceğiz. Bu ismi önümüzdeki dönemlerde açık açık telaffuz da edeceğiz. Merak etmeyin henüz sahaya inmedik mitinglerimizi yapmaya başlamadık. Sahaya inip mitinglerimizi yaptığımız andan itibaren hangi Cumhurbaşkanı adayına oyunuzu vereceğinizi de söyleyeceğiz. Hep birlikte Türkiye’de değişimin dönüşün barışın aydınlık yarınların barışın özgürlüklerin adaletin hakkın hukukun yerleşmesi için bu demokrat adayı hep birlikte seçmemiz gerekiyor.
 
SANDIKLAR KADINLARA EMANET
 
İstanbul’da kurulacak sandıkları kadın arkadaşlarımıza emanet ediyorum. O sandıklardan tek bir oyumuzun çalınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O yüzden sandıklarımızı kadınlarımıza emanet ediyoruz. Durmak yok gece gündüz 14 Mayıs’a kadar çalışacağız. 14 Mayıs’ta sandıklarımızı koruyacağız bu çalışmalarımızın sonucunu hep birlikte alacağız. Hepinize başarılar diliyorum her birinizin girmedik ev dokunmadık, sıkmadık tek bir el ve insan bırakmayacağınıza yürekten inanıyoruz. İstanbul bizim, İstanbul Yeşil Sol’un olacak. An serkeftin an serkeftin.”
 
Yeşil Sol Parti MYK üyesi Çiğdem Özbaş’ın konuşması ardından büro açılışı yapıldı. Açılışı, Buldan ve kadınlar birlikte yaptı.