KCDK-E’den yurt dışı seçmenlere çağrı

img

HABER MERKEZİ - Yurtdışında oy kullanma tarihlerinin 27 Nisan-9 Mayıs günleri arası olduğunu hatırlatan KCDK-E, herkesi sandığa çağırdı. 

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E),  Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için yurt dışında oy kullanacak seçmenler için yazılı açıklama yaptı.
 
Yurt dışında oy kullanma tarihinin 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında başlayacağı hatırlatılan açıklamada,  “Son derece kritik olan bu 13 günde tüm gücümüzle sandık başında olmaya, sokak sokak demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi ve halkımızı tüm imkanları devreye sokarak sandığa taşımalıyız. Kürt düşmanı faşist iktidar ve diktatör Erdoğan’a karşı bu seçim stratejik bir öneme sahiptir. Neredeyse toplumun hoşnutsuz tüm muhalif kesimleri içinde bu seçimin stratejik öneme sahip olduğu bilinmektedir” denildi. 
 
‘SEFERBERLİKLE SAHİPLENELİM’
 
Başarılı bir seçim sonucunun ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada,  “Bunun için her alanın seçim temsilcileri, sözcüleri ve komisyonları, meclis eş başkanları, alan, semt çalışanları ve temel yurtseverlerimizin önümüzdeki bu 13  günü seferberlik düzeyinde sahiplenmesi, mazeretsiz şekilde yüklenmesi gerekmektedir. Bilinen bir gerçek var; o da bu seçimde kim ne kadar seçmen sandığa götürürse o kazanacaktır. Bu andan itibaren seçmeni sandığa taşıma konusunda normalden kat be kat fazla yoğunlaşmamız gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 
 
GEÇMİŞ SEÇİMLER HATIRLATILDI 
 
Geçmiş seçimlerde yapılan çalışmalara da değinilen açıklamada, şöyle belirtildi: “Geçmiş seçimlerde Kurdistanlı seçmeni sandığa taşıdığımız yerlerde birinci parti olduğumuzu, seçmeni sandığa götürmediğimiz yerlerde ise oyların geri seviyelerde kalarak yüzde 8-9 olduğunu unutmayarak seçmenleri sandığa taşımayı stratejik ve temel bir çalışma olarak ele almalıyız.  2018 seçimlerinde Avrupa oyları ile Batman’ı kaybettiğimizi Muş’u kazandığımızı unutmayalım. Birkaç yüz oyla ne olur demeyin. Önemsenmeyen birkaç yüz oy, ülkede birkaç milletvekili kazanmamıza ya da kaybetmemize sebep olabilir. Bu nedenle benim bir oyumla bir şey olmaz deyip sandığa gitmeyenler yüzünden Batman’da kaybedilen milletvekilliğini Kürt düşmanı ve katliamcı AKP kazanmıştır. Sloganımız şudur: Ulaşılmayan ve sandığa taşınmayan seçmen kalmamalıdır.”
 
Açıklamanın sonunda, “Özgürlük, demokrasi ve aydınlık bir gelecek için haydi seferberliğe, haydi sandık başına, haydi yurt dışı; oyunu Yeşil Sol Parti’ye ver” çağrısı yapıldı.