Avukatlar: Abdullah Öcalan’dan haber alınmadan yürütülen tartışmalar kabul edilemez

img
İSTANBUL- Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekilli adayları Cengiz Çiçek ve Sırrı Süreyya Önder, Asrın Hukuk Bürosu’nu ziyaret etti. Avukatlar, Öcalan’dan haber alınmadan yürütülen tartışmaların kabul edilemeyeceğini söyledi. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili adayları Cengiz Çiçek ve Sırrı Süreyya Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu’nu ziyaret etti. Çiçek ve Önder, avukatlar Raziye Öztürk, İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli ve Rezzan Sarıca tarafından karşılandı.
 
Ziyarette, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan ve diğer tutukluların durumu ile son gelişmelere dair konuşuldu.
 
‘ARAÇLAŞTIRILMASI KABUL EDİLEMEZ’
 
Avukatlar, tecride dayanak yapılan kararların hukuki olmadığını belirterek, bu yönelik girişimleri ile ilgili bilgi verdi. Müvekkillerinden 2 yılı aşkın süredir haber alamadıklarını kaydeden avukatlar, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi’nin (İHK) verdiği karara işaret ederek, bu kararların uygulanmadığını ifade etti. Bu durumdan ötürü derin endişe duyduklarını belirten avukatlar, buna rağmen müvekkilleri Abdullah Öcalan’a yönelik yürütülen tartışmaları doğru ve etik görmediklerinin altını çizerek, rahatsızlıklarını dile getirdi. 
 
Avukatlar, devamında şunları belirtti: “Kürt sorununda kalıcı bir çözümün ve demokratik gelişimin temel muhatabı olan Abdullah Öcalan’ın pozisyonunun araçsallaştırılması bütün ülkeye kaybettirir. Bu tartışmaların özellikle de Öcalan’dan haber alınmazken, kendisi mutlak tecrit altındayken yürütülmesi kabul edilemez. Yanı sıra toplumda yaygın olarak gösterilen özgürlük direnci ile demokratikleşme potansiyelinin seçimde güçlü bir sonuca dönüştürülmesinin Kürt sorunun onurlu ve siyasi bir çözümü açısından önemli olacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda size başarılar diliyoruz.” 
 
Görüşme, İmralı’da süren mutlak iletişimsizlik, Kürt sorununun demokratik çözümüne dair karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti.