30 yıllık tutuklu Şahin’e kitlesel karşılama

img

ÊLIH – Cezaevinden 30 yıl 4 ay sonra çıkan Mehmet Şahin doğduğu topraklarda kitlesel bir şekilde karşılandı.

Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklu Mehmet Şahin 30 yıl 4 ay sonra tahliye edilirken Êlih’te kitlesel bir şekilde karşılandı. 1993 yılında “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” suçlamasıyla Êlih’te gözaltına alınıp tutuklanan Şahin, yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası aldı. Êlih, Dîlok, Çankırı, Sêrt ve Şakran Cezaevi’nde kalan Şahin, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından tahliyesi 4 ay ertelendi.

30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında çıkan Şahin’i kent girişinde karşılayan büyük bir kitle burada oluşturdukları konvoy ile GAP Mahallesi’nde bulunan eve geçti. Burada bulunanlar Şahin’i alkış, zılgıt ve havai fişek ile karşılandı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada sevinç gözyaşları döküldü. Kitlesel bir şekilde karşılanan Şahin burada yaptığı konuşmada kitlesel karşılama için teşekkür etti.

‘BURUK SEVİNÇ İÇİNDEYİM’

Şahin bedeninin dışarıda ruhunun ise cezaevindeki yoldaşlarının yanında olduğunu belirterek, “Buraya geldim ailemden daha fazla zaman geçirdiğim yoldaşlarım cezaevinde. Buruk bir sevinç içerisindeyim. Onların fizik mücadelelerini sağlamak için mücadeleyi büyüteceğiz. Dileğim cezaevinde bulunan bütün tutuklu arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasıdır. Biz sadece Kürtlerin değil bütün halkların özgürce yaşayacağız bir dünyanın olmasını istiyoruz” diye konuştu.