Ok'tan Abdullah Öcalan açıklaması: İmralı idaresi tehdit mektupları veriyor

img
HABER MERKEZİ - KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, İmralı idaresinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a isimsiz ve adressiz tehdit mektuplar verdiğini söyledi.
 
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, İmralı'da süren tecride ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sterk TV'de yayınlanan bir programda konuşan Sabri Ok, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumunun "iyi yorumlanması" gerektiğini söyledi. Abdullah Öcalan'a yaklaşımın Kürt halkına yönelik bir yaklaşım olduğunu belirten Ok, Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan politikaların "soykırım siyasetinin devamı" olduğunu dile getirdi. 
 
YANARDAĞ'IN SÖZLERİ 
 
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın İmralı tecridine ilişkin söylediklerine dikkat çeken Ok, "Gazeteci Merdan Yanardağ bir şey söyledi. Ki bunları söylemek için ne devrimci olmak ne de Rêber Apo’yu sevmek gerekir. Sadece gerçeği dile getirmek yeter. 'İmralı’da tecrit var' dedi. Bu gerçek olan bir şey. Merdan Yanardağ bunu söylediği için zindana attılar. Demek ki Rêber Apo ve İmralı’ya ilişkin kimse konuşmasın istiyorlar. Zaten Bahçeli de, 'Kim İmralı’da tecrit var diyorsa, o suç işliyor' açıklamasını yaptı. Böyle bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyete karşı en üst düzeyde mücadele etmeliyiz. Her Kürt bulunduğu alanda tecridin olduğunu dile getirmeli, buna karşı sesini yükseltmeli, tepkilerini ortaya koymalıdır" dedi. 
 
İMRALI'YA TEHDİT MEKTUPLARI 
 
Sabri Ok, ne avukatlarıyla ne de ailesiyle görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'ın durumu için herkesin endişe duyması gerektiğini belirterek, İmralı'yla ilgili şu önemli bilgiyi paylaştı: "Ama biliyoruz ki zamanında adressiz, isimsiz mektuplar işgalci devlet ve İmralı idaresi tarafından Rêber Apo’ya verilmiştir. O mektuplarda Rêber Apo’ya, ‘Sana öyle bir zehir vereceğiz ki, o zehirle hayatını kaybedeceksin. Cesedini yiyen böcekler bile zehirlenerek ölecek' yazmışlar. Yine ‘Gün be gün öleceksin ama farkına varamayacaksın’ demişlerdi Rêber Apo’ya. Bakın Rêber Apo gibi tarihi bir sorumluluk taşıyan biri her gün bu işkencelere maruz kalıyor. Rêber Apo’nun hukuki hakkı olan mektuplar yasak ama böyle mektuplar serbest. Bunun anlamı nedir? Psikolojisiyle oyna, ruh sağlığıyla oyna, fiziki sağlığıyla oyna ki Rêber Apo gerçekliğinden kopsun ve rolünü yerine getirmesin. Böyle vahşi bir devlettir. Katliamlar bile bu yaklaşım karşısında hafif kalıyor. Hiçbir devlet böyle yapmaz, ancak haydut-çete devletler bunu yapar. Bu konunun Kurdistan ve Türkiye gündeminde yer alması lazım. 'Tecrit yok' denildiği zaman herkes tepkisini ortaya koyabilmelidir. Bu önemlidir."
 
İmralı tecridi için "Bu böyle gitmez, gitmemelidir" diyen Ok, önümüzdeki günlerde İmralı baskılarına karşı "sonuç alıcı önemli hamleler" geliştireceklerinin altını çizdi.