HEDEP’ten Mêrdîn kongresine katılım çağrısı

img
MÊRDÎN - Mêrdîn’de 3’üncü Olağanüstü Kongresini yarın gerçekleştirecek olan HEDEP, hazırlıklarını tamamlayarak halka kongreye katılım çağrısında bulundu. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mêrdîn İl Örgütü, 3 Aralık’ta gerçekleştireceği 3’üncü Olağanüstü Kongresi’nin hazırlıklarını tamamladı. Yay Grand Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye kent milletvekillerinin yanı sıra Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partiler, farklı dini ve etnik kesimlerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 400’ü aşkın isim de kongreye davet edildi. 
 
İl ve ilçe örgütleri ilçelerde aile ve esnaf ziyaretleri ile kongreye çağrı yaparken, kongre komisyonu da Mêrdîn İl Örgütü binasında açıklama yaptı. Açıklamada basın metnini komisyon Sözcüsü Süreyya Dündar okudu.  “Özgürlük için yeniden” şiarıyla kongreyi gerçekleştireceklerini kaydeden Dündar, yeni oluşturulacak olan il yönetimi için öneri ve görüşlerin alındığını, bu öneri ve görüşler doğrultusunda halk toplantıları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ziyaret edildiğini söyledi. Komisyona 400’e yakın ismin önerildiği ve hepsiyle tek tek görüşüldüğünü kaydeden Dündar, 300’e yakın isimden olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Komisyonun il kongresinin tüm hazırlıklarını tamamladığını kaydeden Dündar, “Kongremizin coşkulu ve yoğun katılımlı bir halk şölenine dönüşmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda tüm halklarımızı kongremize davet ediyoruz” dedi.