28 MART 2024 GÜNDEMİ

img
* İmralı'daki hukuksuzlukların Avrupa Konseyi'ne bağlı kurumlar tarafından maskelendiğini belirten PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı Cengiz Yürekli, "CPT,  güven veren bir kurum olmaktan çıkmıştır. CPT, 'işkenceyi önlemek' misyonunu kaybetmiştir” dedi.  
 
* Yerel seçimler için "sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım" çağrısı yapan tutsak siyasetçi Sebahat Tuncel, "Geleceğimize sahip çıkmak, bizden çalınanı geri almakla mümkün. Önce seçimleri kazanalım sonra kazanımlarımızı korumak için örgütlülüğümüzü güçlendirelim" dedi.
 
* Sedyeyle cezaevine gönderilen Hatice Yıldız’ın tutuklanmasına tepki gösteren tutsak yakınları, "Çocuklarımızın ihtiyaçları karşılansın biz de para göndermeyelim" diye kaydetti.
 
* Şirnex Belediyesi'nin eski başkanlarından Ahmet Ertak, "2004 ruhuyla sandık başına gidelim ve Kürt halkının mücadelesinde, mücadelenin kalbi olan Botan’da büyük bir zafer elde edelim” dedi. 
 
* AKP’nin asker ve polislerden oluşan “taşımalı seçmen” hilesine karşı hareketli seçmen kampanyasını hayata geçiren DEM Parti'ye binlerce başvuru yapıldı.
 
* DEM Parti, Cihanbeyli ilçesinde belediyeyi kazanmak için seferberlik ruhuyla çalışıyor. Eşbaşkan adayları Eylül Yaylacı ile Hasan Ateş, kazanmalarının asimilasyon politikalarına verilecek bir yanıt olacağını vurguladı.
 
* Ebex ilçesinde seçmenler, 2019’da seçtikleri belediye eşbaşkanına mazbata verilmemesinin hesabını sormak için 31 Mart’ta kurulacak sandıkları bekliyor.  
 
* Wêranşar ilçesinde DEM Parti, belediyeyi kazanmaya çok yakın. Eşbaşkan adayları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, katılımcı ve demokratik bir belediyeciliği esas alacaklarını söyledi.
 
* Xinûs Belediyesi'ni büyük bir farkla kazanmayı hedefleyen Eşbaşkan adayları Meral Alagöz İmre ve Gürsel Eren, ilçedeki tüm kesimlere eşit hizmet vereceklerini söyledi.
 
* DEM Parti seçim çalışmalarını birçok kentte sürdürecek. (11.00-19.00)
 
* Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemi birçok kentte devam edecek. (11.00-17.00)
 
* DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Şirnex'ın Silopiya ilçesinde; Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Qers'te; Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Colemêrg'te miting ve halk buluşmarına katılacak. (13.00-12.00-12.00) CANLI 
 
* Cezaevine para yatırdığı için tutuklanan Hatice Yıldız için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama yapılacak. (15.00)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti eylemi devam edecek. (16.00)