HDP’li Silopiya Belediyesi 2 projeyi daha hayata geçirdi

img

ŞIRNEX- HDP’li Silopiya Belediyesi, 8 Mart Kadın Yaşam Parkı ile Çok Dilli Çocuk Kreşi ve Çocuk Havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Silopiya Belediyesi, bugün iki kurumun daha açılışını yaparak halkın hizmetine açtı. HDP’li Silopiya Belediyesinin yeniden inşa süreci kapsamında halkla yaptığı anketler sonucunda halkın talepleri doğrultusunda park, çocuk kreşi ve yüzme havuzu projesini yapmaya başladı. Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kala biten projeler, bugün Silopiya Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk’un katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

8 MART KADIN YAŞAM PARKI İLE ÇOK DİLLİ ÇOCUK KREŞİ VE HAVUZU

İlk olarak Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Kadın Yaşam Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Silopiya Belediyesi eşbaşkanlarının yanı sıra 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Silopiya Belediyesi Eşbaşkan adayı Renas Onuk, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘KENTİMİZİ HALKIMIZLA BİRLİKTE YÖNETTİK’

Açılışta kısa bir konuşma yapan Silopiya Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, “2019’da göreve geldiğimiz zaman belediyenin birçok kurumu kayyım tarafından farklı kurumlara hibe edilmişti. Bizler de o zaman halkımıza söz verdik. kentlerimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz dedik. projelerimizi de halkımızın talepleri doğrultusunda yapacağız dedik. bin kişiyle anket yapıldı ve bu ankette de bu projemiz istenildi. Bizlerde halkımızın talebi doğrultusunda hemen çalışmalara başladık ve bu yaşam parkımızı inşa ettik” dedi.

Ardından konuşan Silopiya Belediyesi Eşbaşkanı  Süleyman Şavluk ise, “Belediyemizi kayyımdan yüzlerce milyonluk borçla aldık. Kentimiz tamamen viran edilmişti. Belediyemizi aldığımızda halkımızla birlikte kentimizi yeniden inşaya başladık. Bugüne kadar birçok çalışma yaptık ve artık yönetimi yeni arkadaşlarımıza devr edeceğiz. Bu kurumlar halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından park içinde kurulan binanın kurdelesi kesilerek binaya girildi. Çok amaçlı olarak kullanılacak binayı gezen yurttaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.

HDP’li Silopiya Belediyesi Eşbaşkanları, 8 Mart Kadım Yaşam Parkı açılışının ardından Yenişehir Mahallesi’nde bulunan,  “Çok dilli çocuk kreşi ve çocuk havuzu” açılışına geçti. Çocuklarla açılışı gerçekleştiren eşbaşkanlar, daha sonra kreşin izinde gezdi.