DEM Parti’den Hezo ve Heskîf uyarısı

img

ÊLIH – DEM Parti Êlih İl Örgütü, CHP’nin Hezo ve Heskîf ilçelerinde ortaya attığı iddialara karşın halkı uyararak, kimseye prim verilmemesi yönünde çağrıda bulundu.

DEM Parti Êlih İl Örgütü Hezo (Kozluk) ile Heskîf (Hasankeyf) ilçelerinde CHP’nin aleyhine çalışma yürütüldüğü yönünde gelen bilgiler üzerine açıklama yaptı.

Partinin İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik,  seçime az bir sürenin kaldığına işaret ederek, “Hasankeyf’te ve Kozluk’ta speküle edilen, dedikodusu yapılan bir konu var ki bunu sizlerle Batman kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.  Dolayısıyla kendi adaylarımızın seçimi kazanması için halkımızla birlikte yaklaşık iki aydır çalışma yürütüyoruz.  Parti adayları dışında açık veya gizli hiçbir partinin başka bir partinin adayına destek vermeyeceğiz. Batman Hasankeyf ve Kozluk’ta bütün halkımıza çağrımızdır. DEM Parti adayları etrafında kenetlenelim.  Partinin adaylarına seçimi kazandıralım” dedi.

‘İLÇELERİ HALKIMIZ İLE BİRİLKTE YÖNETECEĞİZ’

İlçelerinde speküle edilen konuların varlığına değinen Tekik, “Dedikodusu yapılan kimi konular var. Özellikle ‘DEM Parti’ye verirseniz yine boş, kayyım atanacak,  beş yıl daha AKP veya devlet yönetecek’ türü dedikodular yapılıyor. Veya DEM Parti adayları zayıf, CHP adaylarına destek verin diye dedikodular yapılıyor.   Bunlar kesinlikle doğru değil. Kozluk’ta da. Hasankeyf’te de seçimi almaya en yakın parti DEM Parti’dir. Ve bu iki ilçemizi de halkımızla beraber biz yöneteceğiz. Dolayısıyla kimi çevrelerin yaptığı dedikodulara hiçbir yurttaşımızın aldanmaması gerektiğini buradan ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

PSİKOLOJİK SAVAŞ

Her iki ilçede de belediyeleri kazanacaklarını ifade eden Tekik, “Hasankeyf’te ve Kozluk’ta ve Kürdistan’ın her yerinde DEM Parti adayları etrafında kenetlenmeyi, onların başarısı için çalışmayı, seçim gününde de Pazar günü de DEM Parti adaylarına evet mührü basmanızı biz rica ediyoruz. Bu psikolojik savaş argümanlarına hiçbir şekilde lütfen prim vermeyin. Hiçbir yerde başka hiçbir partinin adayını desteklemiyoruz. Bu tür dedikodulara tekrar olacak dedikodulara kimse inanmasın. Hasankeyf’i de Kozluk’u da alacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Bunu seçim propagandası olsun diye de söylemiyoruz.  Parti adayları Hasankeyf’i de Kozluk’u da halkımızla beraber yönetecek. Bunu gereğini halkımız pazar günü lütfen yapsın” ifadelerini kullandı.