Sinpaş'tan ekolojiste 'kapımı kırdın' davası

img
MUĞLA - Marmaris’te milli park içinde Sinpaş tarafından yapılan otel inşaatına karşı yapılan eylemlerde kırılan kapının peşine düşen şirket, ekolojist Korcan Yılmaz’a dava açarken, Yılmaz duruma, "Yapacağı rezidansın kapılarını benden tahsil etmeye çalışmış" diyerek tepki gösterdi. 
 
Muğla Marmaris'te Sinpaş tarafından yapımına devem edilen otel ve devremülk projesine karşı yapılan eylemlerde, milli park girişine şirket tarafından kurulan kapının zarar gördüğü iddiasıyla ekolojist Korcan Yılmaz hakkında “mala zarar verme” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 
 
Marmaris 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Korcan Yılmaz ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya çok sayıda ekolojist de katıldı. 
 
Kimlik tespitinin ardından savunmasını veren Korcan Yılmaz, "Kırıldığı iddia edilen kapı, müştekiye ait değildir ve açık olması gerekirken, bizim girişimizi engellemek için bilerek kapatılmıştır. Bizim girişimizi engelledikleri sırada kapıya müşteki ve şirket yetkilileri zarar vermiştir. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum" dedi. 
 
'KAPININ ORADA OLMASI HUKUKSUZ'
 
Sanık avukatı ise suçlamaya konu olan yerin milli park olduğunu anımsattı. Dolayısıyla bu kapının da müştekiye ait olmadığını vurgulayan avukat, "Alanın milli park olup olmadığı ve şirketin inşaat ruhsatının bulunup bulunmadığı konusunda ilgili yerlere müzekkere yazılmasını talep ediyoruz. Yine müştekinin belirtmiş olduğu maddi zararı kabul etmiyoruz. İlgili kapı orada hukuksuz bir şekilde bulunmaktadır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. 
 
Ardından konuşan mütşeki avukatı ise kapının şirkete ait olduğunu belirterek zararın karşılanmasını istedi. 
 
Savcı ise sanığın kapıya zarar verdiğinin sabit olduğunu ve "mala zarar verme" suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi. 
 
TALEPLERE RED
 
Kararını açıklayan mahkeme hakimi de sanık avukatının alanın milli park olup olmadığı ve şirketin inşaat ruhsatının olup olmadığı yönündeki araştırma taleplerini reddederek, sanığa savunması için süre vermek üzere duruşmayı 30 Nisan'a erteledi. 
 
DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
 
Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Korcan Yılmaz, "Sinpaş zaten halka ait olan bir arazinin üzerine devremülk ve otel yapıyor. Zaten bedavaya aldığı bir arsaya inşaat yapıyor. Ama parası eksik kalmış ve bugün ki değeri 2 bin lira etmeyecek bir tamirat için 2 yıl öncesinden 23 bin lira bedel biçiyor. Yapacağı rezidansın kapılarını benden tahsil etmeye çalışmış" dedi.