İstismar faili Kösedağ hakkındaki haber ve paylaşımlara erişim engeli

img

HABER MERKEZİ – Çok sayıda çocuğa istismarda bulunan Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ hakkında yapılan haber ve paylaşımlara erişim engeli getirildi. 

Ağrı Sulh Ceza Hakimliği, çok sayıda çocuğa istismarda bulunan Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ hakkında yapılan haber ve paylaşımlara erişim engeli kararı verdi.  
 
Ajansımızın “İstismar faili Kösedağ protesto edildi” başlıklı haberi ile çok sayıda haber sitesi ve sanal medya hesaplarında yapılan paylaşımlara erişim engeli getirildi. 
 
Kösedağ’ın avukatının başvurusu üzerine erişim engeli kararını veren mahkeme, “Hakimliğimizce söz konusu olay hakkında 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi kapsamında soruşturma tamamlanıncaya kadar yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayımlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verildiğini, olay sebebiyle Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın halen devam ettiği, bu sebeple bu tür haber ve paylaşımların soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olabileceği gibi talepte talep edenin kişilik haklarına zarar verici nitelikte olduğu tespit edildiğinden, usul ve yasaya uygun talebin kabulü ile, başvuruda yer alan internet alan adreslerindeki haber ve paylaşımlara 5651 sayılı kanunun 9. Maddesi gereği erişimin engellenmesine karar verilmiştir” diye belirtti.