20 NİSAN 2024 GÜNDEMİ

img
 
* Kürt halkının kazanımları için ulusal birliğinin önemine dikkat çeken PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, “En fazla Başûr Kurdistan'ın üzerinde tehditler var. Projeleri zaten belli; PKK sadece bahane, Türkiye hem Kerkük, hem Musul, hem de Süleymaniye’yi istiyor” dedi. 
 
* Tecridin kalkmasıyla Türkiye'de normalleşmenin olabileceğini söyleyen MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, "Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü demek, toplumun rahat bir nefes alması demektir. Gelin bu kapıyı hep beraber açalım" dedi. 
 
* Kanıtlarıyla emniyet ve savcılığa yaptığı şikayetlere rağmen hakkında hiçbir işlem yapılmayan oğlunun, baskında bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kitabı nedeniyle tutuklandığını belirten Ekrem Yaman, mücadele dışında her şeyin serbest olduğunu söyledi. 
 
* İrade gaspına karşı büyük bir direniş sergileyen Wan halkı, kayyımların yarattığı tahribatların giderilmesini talep etti. “Mahalle komisyonları kurulsun” diyen halk birlikte yöneterek sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. 
 
* İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi Taksim Meydanı olacak. İşçi sendikaları temsilcileri, tüm kesimleri Taksim'de taleplerini haykırmaya çağırdı. 
 
* Taşımalı asker oylarıyla Şirnex Belediyesi'ni gasp eden AKP'li Mehmet Yarka, "su sorununu çözeceğiz" sözü verip kenti susuz bıraktı.
 
* İHD Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu Sözcüsü Avukat Aziz Sarı, Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hasta tutsakların "ağız içi arama" dayatmasını kabul etmediği için 3 yıldır tedavi edilmediklerini belirtti.
 
* Tutsak Rozerin Kalkan’ın cezaevi idaresi tarafından el konulan mektubu tahliyesinin 11 ay ertelenmesine gerekçe gösterildi. Av. Fevzi Adsız, kararı “Doğrudan cezalandırma mantığı yürütülmüştür” olarak yorumladı.
 
* DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere yapacağı toplantı öncesi DEM Parti Genel Merkez binasında sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (10.30) CANLI
 
* ÖHD İstanbul Şubesi, 3'üncü olağan genel kurulunu Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirecek. (11.00)
 
* Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylemlerinin 995'incisini gerçekleştirecek. (12.00)
 
* İHD'nin her hafta "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" talebiyle gerçekleştirdiği eylem Elîh ve Amed'de devam edecek. (12.00)
 
* İHD Ankara ve İzmir şubeleri hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için açıklama yapacak. İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu da her hafta yapılan "F Oturması" eylemi 630'uncu haftasında İHD İstanbul Şube binası önünde gerçekleşecek. (13.30)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-17.00)