‘Zulüm bitinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz’

img
AMED - KESK Amed Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin ihraç edilmesinin önünü açan 35’inci maddenin iptali taleplerini yineledi.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemi 94'üncü haftasında da sürdürdü. Hazal Park’ta yapılan açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katılırken, eylemde “KHK'lar gidecek, biz kalacağız” yazılı pankart açıldı.
 
Açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şube Kadın Sekreteri İlknur Ayık, AKP'nin “darbe girişimi” sonrasında kendine muhalif olanları, çıkardığı KHK’ler ile hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğini söyledi. 
 
‘MÜCADELEDEN ALIKOYAMAYACAKLAR’
 
KHK’ler sonrasında en az 100 kişinin intihara sürüklendiğini dile getiren Ayık, “OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir. AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz. Bıkmadan, usanmadan ve her seferinde daha da yüksek sesle haykıracağız. Savaşa karşı onurlu bir barışı,  ölüme karşı yaşamı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alıkoyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu. 
 
Açıklama “Bijî berxwedana kedkaran ” sloganlarıyla sona erdi.