Sûr Belediyesi'ne soruşturma

img
AMED - Amed ve Mêrdîn büyükşehir belediyelerinin ardından Sûr Belediyesi de hedef alındı. Sûr Belediyesi'ne soruşturma başlatıldı.  
 
31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları AKP-MHP iktidarını memnun etmeyince, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı ve kayyımlardan geri alınan belediyeler hedef alınmaya başlandı. 
 
Sanal medyada trol hesapların Türk bayrağı ve İstiklal Marşı’nı bahane ederek DEM Partili belediyeleri hedef göstermesi üzerine Amed ve Mêrdin büyükşehir belediyelerine müfettiş görevlendirilmesinin ardından, Sûr Belediyesi’ne de aynı gerekçeler ile müfettiş görevlendirildi. 
 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir.”
 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, X’ten yaptığı açıklamada Sur Belediyesi’ne soruşturma açıldığını duyurdu. 
 
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK BELEDİYEYİ HEDEF ALDI 
 
Kayyımların yolsuzluklarına sessiz kalan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sanal medya hesabı X’te DEM Partili belediyeleri hedef aldı. Çelik, şu paylaşımda bulundu: “Bazı DEM Parti yöneticilerinin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağımsızlığımızın sembolü şanlı Bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza yönelik çirkin yaklaşımları asla kabul edilemez. Siyaset alanı meşru bir alandır. Meşru alan içinde hareket etme yetkisi almış olanlar, yetkilerini gayrı meşru yaklaşımlar için kullanmazlar. Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerini savunmaya ve bunlara dönük saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz.”