Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı

img
İSTANBUL - Sultangazi Kadın Dayanışması, çocuğu istismar eden esnafı mahallelerinde istemediklerini belirterek, mahalle halkını durumu protesto etmeye çağırdı. 
 
İstanbul'da Sultangazi Kadın Dayanışması, mahallenin esnafı tarafından istismar edilen 12 yaşındaki çocuk için istismarın yaşandığı ilçede Aziz Gıda önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, kadın örgütü temsilcileri ve çok sayıda kadın katılım sağladı. “Çocuk istismarcılarını değil çocukları koruyun” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Erkek adalet değil erken adalet” ve “Çocuk istismarına hayır” sloganları atılırken, “Çocuk istismarını aklama önle” ve “Çocuk istismarı politiktir” yazılı dövizleri açıldı. 
 
Açıklamayı yapan Sultangazi Kadın Dayanışması üyesi Filiz Ok, mahallelerinin kültürüne ve değerlerine dönük uzun süredir saldırı yaşadıklarını belirterek, “Mahallemizde kadınlar katlediliyor, uyuşturucu ve çeteleşme ile gençlerimizi zehirliyorlar. Çeteler arasında çıkan çatışmalarda çocuklarımız yaralanıyor, katlediliyor. Biz Gazi mahallesinde yaşayanlar olarak bu durumu kabul etmiyoruz” dedi. 
 
FAİL SERBEST BIRAKILDI
 
Gazi Mahallesi’nde bir ayda 3 kadının katledildiğine dikkati çeken Ok, gençlerin işsizliğe, geleceksizliğe mahkum edilmesini kabul etmediklerini belirtti. Ok, “Erkek şiddetinin arttığı, cezasızlıkla ödüllendirildiği, uyuşturucu ve çeteleşmenin önünün açıldığı mahallemizde gün geçmiyor ki başka bir olayla karşılaşmayalım. Mahallemizde bulunan Aziz Gıdanın sahibi Azmi Savi, 16 Nisan günü 12 yaşında bir kız çocuğunu alışveriş yaptığı esnada istismar etmiştir. Çocuğun ailesine durumu anlatması ile birlikte bu durum açığa çıkmıştır. Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi durumu yalanlamış, ‘çocuktur yanlış anlamış benim ayağım kaydı düştüm’ diyerek kendini aklamaya çalışmıştır.  Ailemiz 17 Nisan’da markete gidip kamera kayıtlarını izlemek istediklerini söylediklerinde kameralar bozuk diyerek geçiştirmek istemişlerdir, işlediği suçun üstünü örtmeye devam etmiştir. Kamera kayıtlarını izlemekte ısrarcı olan ailemize türlü bahaneler üreterek görüntüler izletilmemiş, verilmemiştir. Yetmezmiş gibi birde Azmi Savi’nin oğlu ailemize para teklif ederek ‘aramızda çözelim bu işi uzatmayalım’ teklifinde bulunmuştur. Duruma tepki gösteren ailemize ise ‘siz bize bir şey yapamazsınız, biz güçlüyüz’ diyorlar. Ailemizin durumla ilgili suç duyurusunda bulunmasının ardından Aziz Gıdanın sahibi Azmi Savi gözaltına alınıyor, nöbetçi mahkemeye çıkarılıyor ve serbest bırakılıyor” dedi.
 
‘FAİLİN MAHALLEMİZDE YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ'
 
Kadınları katledenlerin, çocukları istismar edenlerin cezasızlık politikası ile ödüllendirildiklerini ifade eden Ok, yaşananlara sesiz kalmayacaklarını belirtti. Kadınların ve çocukların güven içinde yaşamasını istediklerini vurgulayan Ok “Cezasızlık politikaları ile serbest bırakılan bu failin, hiçbir şey olmamış gibi mahallemizde yaşamasını istemiyoruz. Mahalle halkımıza, esnafımıza çağrı yapıyoruz; gelin mahallemize, çocuklara, kadınlara karşı suç işleyenlerle ilişkilerimizi keselim. Alışveriş yapmayalım, sosyal ilişkilerimizi keselim. Mahallemizde yaşayan tüm çocuklar için bunu yapalım” şeklinde konuştu. 
 
‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’
 
İstismar suçunun üstünüj kapatılmasına ortak olunmaması için mahalleliye çağrı yapan Ok, “Sadece mahallemizde değil her yerde çocuk istismarı artıyor, ses çıkaralım, susmayalım. Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin yargılanması için adalet mücadelemizi sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğiz, durumun takipçisi olacağız. Tüm mahalle halkını durumu protesto etmeye, ses çıkarmaya çağırıyoruz” diye belirtti. 
 
Basın açıklaması alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.