Sarıyer’de öğretmene şiddet

img
İSTANBUL – Sarıyer’de Ali Kemal Yiğit Ortaokulu'nda görev yapan bir öğretmen, öğrencisinin velisi tarafından şiddete uğradı, hastaneye kaldırıldı. 
 
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda bir öğretmen, öğrencisi hakkında sınıf değişikliği talebinde bulunduğu için veli tarafından şiddete uğradı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)şiddetin yaşandığı okul önünde açıklama yaptı. 
 
‘ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDET ARTTI’
 
Söz konusu saldırıya ilişkin okul önünde basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube başkanı Hüseyin Tosu, öğretmenlere yönelik şiddetin son dönemlerde daha da arttığını ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırmak istendiğinin altını çizdi. Tosu, söz konusu saldırıya değinerek, “Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda bir öğretmen arkadaşımız sınıfta veli şiddetine maruz kalmıştır. Öğretmenimiz sınıfta öğrenciyle ilgili sınıf değişikliği isterken öğrencinin velisi öğretmen arkadaşımıza şiddet uygulamıştır. Bundan dolayı öğretmeniz acil bir şekilde hastaneye kaldırılmıştır. Biz, yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırmasının bir sonucudur. Bu gibi saldırılara karşı sorumluların bir an önce tedbir alması gerekiyor” şeklinde konuştu.