‘Sorumlular İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karar verenlerdir’

  • kadın
  • 20:15 4 Ağustos 2021
  • |
img

MERSİN- Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katledilmesine tepki gösteren Kadın Meclisleri, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karar verenlerin katliamların sorumlusu olduğunu belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, tecavüz edildikten sonra katledilen Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu ve devam eden orman yangınlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Özgecan Barış Parkı’nda yapılan açıklamayı Kadın Meclisleri üyesi Sena Selçukoğlu okudu.

Ormanların yandığına ve kadınların öldürüldüğüne dikkat çeken Selçukoğlu, “Devlet önlem almak, tedbir almak korumak zorundadır. Kadın cinayetleri için önlem almayanlar da; iklim krizleri için, yangınlar, seller depremler için önlem almayanlar da bunlardan sorumlu olanlardır. Sorumluları biliyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karar verenler, 6284 sayılı kanunu uygulamayanlar Azra’nın öldürülmesinin sorumlularıdır” dedi.

‘KADIN CİNAYETLERİ ÖNLEMEK MÜMKÜN’

Katledilen kadınların korunmasının mümkün olduğunun altını çizen Selçukoğlu, “Günlerce meydanlarda savunduğumuz İstanbul sözleşmesi ile kadın cinayetlerini önlemek mümkün. İstanbul Sözleşmesi'nden tam da bu yüzden vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

 “Biz doğayı, kadınları, çocukları korumaya çalışırken sorumlular görevlerini yerine getirmek için ne bekliyorlar?” diye soran Selçukoğlu, “Biz yetkililerin yapmadıklarını anlatmaya, görevlerini yapmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz. O koltuklarda oturanlar ya görevlerini yapacaklar, ya da o koltukları boşaltacaklar. İklim krizini, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklama, sloganlar eşliğinde sona erdi.