Mardin ve Şırnak’ta kadın mitingine katılım çağrısı

img

MARDİN – Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 16 Ekim’de yapılacak olan kadın mitingine HDP Kadın Meclisi ve TJA üyeleri Mardin ve Cizre’de çağrıda bulundu. 

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 16 Ekim’de Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi  tarafından gerçekleştirilecek olan "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" mitingine çağrılar sürüyor. HDP Mardin Kadın Meclisi üyeleri ile TJA üyeleri bugün Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Gurgurîn (Çıplaktepe) ile Kızıltepe ilçesine bağlı Curnik (Köprübaşı) köyleri ile Derik ilçesinde kadınları mitinge davet etti. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay’ın da katıldığı programda kadınlara bildiri dağıtıldı.

Program kapsamında köylerde ev ziyaretleri de gerçekleştirildi.

ŞIRNAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü de, kampanya kapsamında düzenlenecek miting için bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımına HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Cizre Kadın Meclisi, TJA ve çok sayıda kadın katıldı.

Cudi Mahallesi’nde bulunan semt pazarında bildiri dağıtan kadınlar, yurttaşları hem 15 Ekim’de HDP Cizre ilçe binası önünde gerçekleştirecekleri şölene hem de 16 Ekim’de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek olan mitinge davet etti.