Siirt ve Batman'da kadın mitingine katılım çağrısı

img

SİİRT - Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 16 Ekim’de yapılacak olan kadın mitingi için HDP Kadın Meclisi ve TJA üyeleri, Siirt ve Batman’da bildiri dağıtarak herkesi mitinge davet etti.

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 16 Ekim’de Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilecek olan "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" mitingine çağrılar sürüyor.  Siirt’te HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Kadın Meclisi üyeleri ile TJA üyeleri kadınları mitinge davet etti. İlk olarak Şemsıka Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya gelinirken, Beştaş burada kısa bir konuşma yaptı.  Mitinge katılım çağrısı yapan Beştaş, katılımın önemine değindi. 

Mahallede kadınlar ile yapılan buluşmanın ardından kentteki tekstil işçileri ile bir araya gelen Beştaş, işçileri mitinge davet etti.

Batman’da ise görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA aktivistleri ile HDP Batman İl Örgütü tarafından Cudi Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde bildiri dağıtılarak kadınlar mitinge çağrıldı.